Fiatal tanárokat aláz az államtitkár – hamar felvette a fideszes tempót

Gyorsan meghálálta Rácz Zsófia a személyreszabott törvényt, ami alapján diploma nélkül is kinevezhették, méghozzá fiatalokért felelős helyettes államtitkárrá.

A Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozata komolyan vette, hogy Rácz mint kormányzati tisztviselő érdemben tud majd foglalkozni ügyekkel, ezért decemberben kezdeményezett egy fél, maximum egy órás találkozót. A találkozó témája a fiatal helyettes államtitkár profiljába vágott volna, a pedagógushiányról és túlterheltségről, az iskolai agresszióról és a lakhatási helyzetről szerettek volna beszélni Rácz Zsófiával.

Rácz azonban olyan elfoglalt, hogy csak március 16-ra tudott időpontot adni, de a vészhelyzet miatt 11:46-kor lemondták a személyes találkozót, ami egyébként 15 órára volt megbeszélve. Persze, ezt meg lehet érteni akkor zártak be az iskolák, jöttek sorban a szigorítások, mindenkinek új volt a helyzet.

Kaptak egy új időpontot, április 21-e délutánra, ez már Zoom-on történt volna online, ekkora már a pedagógusok egyébként is benne voltak az online munka sűrűjében. Ám hivatali programváltozásra hivatkozva

12:13-kor mondta le a minisztérium,  a 13 órás találkozót!

Elég nagy lehet a rendetlenség, abban a minisztériumban, ahol csak 45 percre előre tudnak tervezni! Viszont ekkor már új időpontot nem kaptak a fiatal tanárok, bár Kásler Miklós EMMI miniszter egy parlamenti írásos kérdésre azt válaszolta, hogy a találkozó új időpontja szervezés alatt van.

Mi már csak arra vagyunk kíváncsiak, mivel van elfoglalva ez a kishölgy a milliós fizetéséért, ha egy fél év alatt egy órát nem tudott szakítani a fiatal pedagógusokkal való találkozásra.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!