Orbán rábólintott – Pécsett is megindulhat a sportinfrastruktúra fejlesztése!

Az Orbán-kormány az elmúlt években több stadiont épített, mint amire szüksége lenne az országnak, és azt hihetnénk, már nincs hova újat felhúzni, de kiderült, hogy tévedtünk.

Hargitai János Baranya megyei kormánypárti képviselő már májusban is azzal dicsekedett, hogy elkezdte fűzni Orbán Viktort, épüljön Pécsett is egy új stadion. Akkor még a megyei kormánypárti napilapban is megkérdezték az olvasók véleményét az ötlettel kapcsolatban,

bár a válaszadók 60 százaléka szerint nem kell új sportlétesítményt építeni a városba.

A kormánypárti képviselőt ez a kis kellemetlenség nem érdekelte, annak ellenére folytatta álma teljesítését, hogy a város lakói leszavazták.

Sőt, mikor Hargitai elkezdett lobbizni a kormányfőnél, a pécsi csapat még csak a harmadosztályban volt, Orbán pedig azt mondta, ha a csapat feljut a másodosztályba, beszélhetnek az új stadionról.

A járvány félbeszakította a bajnokságot, így adminisztratív úton sikerült a feladat, másodosztályba kerültek a pécsiek, Hargitai pedig rohant Orbánhoz tárgyalni az új stadionról.

A helyi kormánypárti képviselő ezután levélben elküldte a stadion látványterveit Orbánnak, melyre a miniszterelnök azt válaszolta, szintén levélben, hogy

“a pécsi labdarúgás tisztelőjeként” nemcsak megérti, hanem kifejezetten fontosnak tartja, így örömmel támogatja a városi sportinfrastruktúra fejlesztésére vonatkozó kezdeményezést

– közölte a 444.hu.

Mindeközben pedig már épül a PVSK új sporttelepe is, aminek lesz egy nagypályája, 800 férőhelyes fedett lelátóval, két műfüves kisméretű labdarúgópályája, egy labdarúgó- és egy egyéni sportágak által használt munkacsarnoka, valamint egy futófolyosója. Erre a beruházásra a kormány 4,5 milliárd forintot ad, valamint 3 milliárdból épülő egy Akadémia is, mely tartalmaz egy füves és műfüves edzőpályát, műfüves fedett munkacsarnokot, öltözőket, masszázs- és orvosi szobákat.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!