Botrányos választ adott a Miniszterelnökség a kormány egyik legvitatottabb tervére!

Fotó: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

Kedden számoltunk be arról, hogy a kormány egy titkos tervben nagyszabású gátépítésbe kezdene a Hajógyári-szigeten, melynek következtében csaknem 3 hektárnyi fát vágnának ki. A 444.hu írta meg, hogy az ügyet napvilágra hozó Népszava, kérdésekkel fordul a Miniszterelnökséghez, miután kiderült, hogy

a kormány drasztikusan át akarja alakítani a sziget látképét.

A Miniszterelnökség válaszában azt írta, már évek óta folynak az egyeztetések arról, hogy a Hajógyári-szigetet át kell alakítani, mivel az a főváros egy olyan kihasználatlan és rendezetlen zöldterülete, melynek sport-, szabadidős és kulturális célú fejlesztése indokolt.

Igaz, hogy legalább 1000 fát készülnek kivágni, de válaszukban hozzátették, hogy szerintük az átalakításoknak köszönhetően a sziget szebb és rendezettebb lesz.

Kiemelték azt is, hogy a fakivágás védett természeti területen kizárólag külön természetvédelmi engedély alapján végezhető, és ilyen eljárás jelenleg nincs folyamatban.

A Miniszterelnökség továbbá állítja, hogy az előkészítési feladatokhoz szükséges tulajdonosi hozzájárulásokat az Országos Vízügyi Hatóságától, a III. kerületi- és a fővárosi önkormányzattól egyaránt megkapta.

A lap azonban megkereste Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármesterét, aki határozottan cáfolta a Miniszterelnökség kijelentését!

A polgármester állítja, hogy a III. kerületi önkormányzat előzetes tulajdonosi hozzájárulást nem adott a Hajógyári-szigeti gáthoz.

A gát megépítését korábban Karácsony Gergely is ellenezte, de ezt a kormány azzal játszotta ki, hogy az előző városvezetés még az októberi választások előtt 4 nappal kiadta a tulajdonosi hozzájárulást a tervezéshez szükséges, geotechnikai feltáró fúrások elvégzéséhez.

Karácsony pedig kijelentette, hogy mindent el fognak követni annak érdekében, hogy nem kerüljön sor nagyjából 1000 fa kivágására.

Hajmeresztő, hogy mit akar Karácsony háta mögött Budapestre kényszeríteni a Fidesz

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!