“Belebukhat a kormány a vírus elleni felszerelések beszerzése körüli simlis üzletekbe.”

Orbán Viktor Janšával 2017-ben / Facebook

“Belebukhat a kormány a vírus elleni felszerelések beszerzése körüli simlis üzletekbe. A gazdasági tárca vezetőjét máris őrizetbe vették, a rendőrfőnök és a belügyminiszter lemondott. Utóbbi azt állítja, hogy a nyomozást politikai megfontolásokból rendelték el. Az ellenzék azonban az követeli, hogy az egész kabinet szedje a sátorfáját. Már egy sor razziát tartottak, a hatalom egyre nagyobb nyomás alá kerül a visszaélések miatt.

A botrányt a sok millió euróért vett lélegeztető gépek ügyében robbant ki.

Akkor az egyik cég képviselője beismerte, hogy a politika megmondta, melyik szállítókat kell előnyben részesíteniük. A Nyomozó Hatóság emberei átkutatták a Gazdasági Minisztériumot, a miniszter otthonát, valamint az érintett cégek központját is. A belügyi tárca első embere azonban úgy gondolja, hogy a rendőrség egy része politikai megbízást teljesített, mert a cél a hatalom megdöntése.

A jobboldal szerint még mindig a régi kommunista hálózatok vannak uralmon, beleértve az egykori titkosszolgálat nemzeti utódszervezetét, az ügyészséget, valamint a bíróságokat. A belügyminiszter közölte, hogy ezeken az állapotokon ő sem tudott változtatni, ezért távozik tisztségéből.

Úgy tűnik, hogy összeomlik a kártyavár, és a disznóságok egészen a kormányfő szintjéig érnek.”

Írják a bécsi Standardban mindezt Szlovéniáról, ahol az a Janez Jansa a miniszterelnök, akit mindenki Orbán lieblingjének tart, és korrupciós ügyek miatt börtönben is ült már fél évet. Szlovéniában egyébként a kormányfővel szemben állandósultak a tiltakozó megmozdulások a független média, illetve az igazságszolgáltatás elleni folyamatos támadásai miatt. Magyarország pedig csak hallgat.

Minderre Juszt László bukkant rá.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!