Pofátlan választ adott a kormány az ellenzéki javaslatra!

Forrás: hirtv.hu

Kedden tartott sajtótájékoztatót a Pénzügyminisztérium József nádor téri székhelye előtt Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármestere és Tüttő Kata, az MSZP főpolgármester-helyettese, ahol a Pénzügyminisztérium Várba költöztetése ellen szólaltak fel – közölte a 444.hu.

Horváth javaslata szerint

ahelyett, hogy a Pénzügyminisztériumot a budai Várba költöztetné a kormány 50 milliárd forintért, inkább támogassa 10 milliárd forinttal a Lánchíd felújítását.

A szocialista polgármester szerint felesleges kidobni újabb milliárdokat a költözésre, miközben a mostani épület is, ahol 1947 óta található a tárca, megfelelő munkakörnyezetet biztosít a dolgozóknak.

Tüttő Kata arról beszélt, hogy Orbán hétfőn az Országgyűlésben azt mondta, a Magyar Államkincstár tájékoztatása szerint a fővárosi önkormányzat március 31-én 180 milliárd forintos állampapír-állománnyal rendelkezett.

A főpolgármester-helyettes kifejtette, hogy ez csak a mérleg egyik oldala, a másikban azonban ott van az előző városvezetés által eldöntött, leszerződött 240 milliárd forintnyi számla, szerződés, amit ki kell fizetni,

továbbá 114 milliárd forintnyi hitel és rengeteg adóslevél.

Tüttő hozzátette, hogy a fővárosban 3 millió négyzetméter azonnal felújítandó, rossz állapotú út van, több száz kis híd és felüljáró, valamint több 100 kilométernyi vízvezeték-hálózat, aminek az állapota nem látszik. A főpolgármester-helyettes hozzátette, hogy az elmúlt 9 évben jóval kevesebb utat és vízcsövet újítottak fel, mint amennyire szükség lett volna.

Ha volt az előző vezetésnek 180 milliárd forintja, akkor miért hagyta leromlani az utakat? – kérdezte.

Az MSZP sajtótájékoztatójára reagált a Fidesz is, melynek lényege az volt, hogy Karácsony újítsa fel a Lánchidat, hiszen a kormány is felújította a budai várat.

Azt azonban elfelejtik közölni, hogy míg a nemzet jelképére csak 6 milliárdot szánnak, addig például a Miniszterelnökség Várba költözésére körülbelül 20 milliárdot költöttek az adófizetők pénzéből, most pedig újabb 50 milliárdból költöztetnék el a Pénzügyminisztérium költözésére.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!