Lejárató kampánnyal hálálja meg Karácsonynak Tarlós a díszpolgári címet?

Hozzászokhattunk az elmúlt hónapokban, hogy főpolgármesterré választása óta a kormány és a médiája mindent megtesz, hogy rossz színben tüntesse fel Karácsony Gergelyt. Ez odáig fajult az utóbbi időben, hogy a budapesti Fidesz egy Facebook-posztban a tömeggyilkos Szálasi Ferenc arcára montírozta Karácsony arcát, csak hogy bevigyen neki egy-két pofont a Lánchíd kapcsán. A hatalmas felháborodás miatt ebből végül visszatáncoltak (azt állították, hogy “nem tudták”, hogy az eredeti fotó Szálasiról készült), úgy tűnik azonban, a düh ahhoz sajnos már nem volt elegendő, hogy útját állja a Karácsony ellen zajló permanens karaktergyilkos-kampányuknak.

Nehéz legalábbis arra gondolni, hogy nem a kampány egy újabb fejezetének szánták azt az interjút, amit Tarlós István adott szerdán a Magyar Nemzetnek. Az interjú végig azt a benyomást kelti, mintha összesen annyi lett volna vele a riporter célja, hogy a volt főpolgármesteren keresztül hiteltelenítse azt a korrupcióellenes vizsgálatot, amit nemrégiben jelentett be az ellenzék az előző ciklusok legnagyobb budapesti beruházásaival összefüggésben.

Tarlós már rögtön az interjú elején azzal kezdett, hogy azt állította, az ellenzék valódi célja a vizsgálódással szerinte nem az, hogy feltárják a potenciális korrupciót, hanem az, hogy kihúzzák az egyes gyanús ügyek vizsgálatát egészen a 2022-es parlamenti választásig, csak hogy legyen mivel hergelniük a fővárosiakat a kormány ellen.

“Ha már most tudják, hogy ezek az ügyek, közbeszerzések, lebonyolítások korrupciógyanúsak, feljelentést kellett volna tenniük. Én ezt hétfőn megtettem helyettük az országos rendőrfőkapitánynál”

– jelentette be Tarlós. Hogy miért gondolja azt, hogy anélkül kéne feljelentést tennie Karácsonyéknak, hogy megbizonyosodnának arról, hogy valóban történt-e korrupció, az nem világos (mi más miatt indítana bárki vizsgálóbizottságot, ha nem ezért? – a szerk.), a volt főpolgármester mindenesetre jelezte, ő szeretne mielőbb tiszta vizet önteni a pohárba, ezért is tette a feljelentést.

Az interjúban Tarlós a Lánchíd-ügyre is kitért. Szerinte “hamis kettős mérce”, igaztalan támadás Karácsonyék részéről, hogy az előző városvezetésnek kilenc éve volt a híd felújítására. Tarlós ezt azzal indokolta, hogy hosszasan sorolta, milyen felújítások foglalták le a főváros kapacitásait, a Margit-híd felújításától a metróbeszerzéseken át az M3-as metró felújításáig. Ezek Tarlós szerint a főváros pénzügyi mozgástere miatt eleve lehetetlenné tették, hogy érdemben foglalkozzanak a Lánchíddal (arról nem beszélt, hogy ha tudta, hogy mégsem fog menni a felújítás, akkor miért tett rá ígéretet többször is).

“tudniuk kellett korábban is, hogy a híd állapota romlik, de még csak nem is terveztek”

– fogalmazott Tarlós, próbálva Karácsonyékra hárítani a felelősséget, mintha ők tehetnének arról, hogy az előző városvezetés közel egy évtizedig elmulasztotta teljesíteni a többször beígért hídfelújítást.

Tarlós az interjú végére hagyta a legnemtelenebb vádjait. Azt mondta, Karácsony “nincs abban a helyzetben, hogy saját gondolatait, elhatározásait vigye bele a főpolgármesteri munkába”, szerinte ugyanis

“nem a maga ura”, hanem a Gyurcsány Ferenc vezette DK bábja.

Tarlós szerint “egyszerű matematika”, ami a fővárosban történik. A DK a 2022-es választás miatt nem véghez vinni, hanem akadályozni akarja az ügyeket, nélkülük pedig – a két MSZP-s polgármester “elszipkázása” után főleg – Karácsonynak nincs meg a többsége a Fővárosi Közgyűlésben. Így végső soron a DK hozza meg helyette a döntéseket Tarlós szerint.

“Látványpolitizálás, gyűlölködés folyik, amit a Hvg.hu, a 24.hu, a Népszava – úgy tűnik – teljes erővel támogat. Nap mint nap”

– zárta az interjút Tarlós.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!