Hajmeresztő, hogy mit akar Karácsony háta mögött Budapestre kényszeríteni a Fidesz

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Népszava számolt be arról a titkos kormányzati tervről, amit a főváros engedélye és mindenféle egyeztetés nélkül akarnának Budapestre kényszeríteni. A terv célhelyszíne a főváros egyik legértékesebb területe, a túlnyomó részben állami és önkormányzati tulajdonban lévő Hajógyári-sziget lenne. A kormány egy olyan védműrendszer megépítését tervezi a helyszínen, ami a terveik szerint ugyan az egész területet megóvná az áradásoktól,

viszont annyi fát kellene közben kiirtani miatta, ami egészen példátlan lenne a főváros modernkori történetében.

A becslések szerint legrosszabb esetben akár az is előfordulhatna, hogy

950-1000 darab 30 centimétertől nagyobb átmérőjű fát is ki kellene vágni.

Karácsony Facebook-oldalán reagált a hírre. Azt írta, úgy tűnik, a Városliget, a Római-part és ferencvárosi kiserdő után újabb fővárosi zöldterületet kell megvédeniük az átgondolatlan pusztítástól. A Hajógyári-szigeten a közpark fővárosi tulajdon, van tulajdona a III. kerületi önkormányzatnak, az államnak és magánszemélyeknek is. Bármilyen beruházás csakis az érintettek bevonásával történhet, írta Karácsony, a főváros a zöldfelület megóvását tartja szem előtt.

“A Hajógyári szigeten semmiféle beruházás nem járhat a zöldfelület indokolatlan pusztításával. És pont”

– szögezte le a főpolgármester.

 

A DK is megszólalt az ügyben. Ők azt írták közleményükben: a beruházásra szánt közpénzmilliárdokat akár a Lánchíd felújítására is fordíthatnák, ami a tömeges fapusztítással ellentétben legalább egy értelmes cél lenne. Hozzátették:

“Mi, európai magyarok nem hagyjuk szó nélkül, hogy az egyedülálló természeti adottsággal és régészeti örökséggel bíró területet a kormány hóbortja miatt tönkretegyék és nemzetgazdasági érdekekre hivatkozva elpusztítsák”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!