Kiderült, mitől fél Orbán! Kocsmai stílusban sértegetnek az emberei, ha ez szóba kerül!

Egészen elképesztő stílusban reagál a Fidesz, ha az kerül szóba, hogy miért vásároltak méregdrágán kétszer annyi lélegeztetőgépet Kínából, mint amennyire szükség lett volna. Még Orbán Viktor is azt mondta, hogy 8000 berendezés elegendő lenne, ehhez képest a hvg.hu kiderítette: a Fidesz-kormány 16 ezret vett több mint 300 milliárd(!!!) forintért, miközben már az itthoni gyártás is elindult!

A dupla áron vett felesleges lélegeztetőgépeket a Fidesz most próbálja eladni!

A hvg.hu hiába kérdezte a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, a tárca nem reagált a kérdéseikre. A lap ezt koprrekten le is írta a cikkben, mint ahogy azt is, hogy közérdekű adatigénylést nyújtottak be. Ám miután megjelent az írás, az addig hallgató külügyi tárca államtitkára hirtelen megszólalt, nem is akárhogy. Menczer Tamás saját Facebook oldalán a legprimitívebb kocsmai stílusban támadt rá az újság munkatársaira: tegezve többször is leírta, hogy „hazudtok”, arra pedig, hogy nem kellett volna több mint 16 ezer lélegeztőgépet vásárolni, szó szerint ezt írta:

„Hazudtok. Mi láttuk, milyen a kínai piac, ti pedig nem.”

Érvekkel, tényekkel nem nagyon bíbelődött a fideszes államtitkár, válaszának lényege pedig nagyjából annyi, hogy nekik van igazuk, mert „csak”. Az pedig világosan mutatja a fideszes politikus zaklatott lelkiállapotát, hogy „drága fiúk” megszólítással üzent, holott a cikket két női újságíró írta.

De nem csak ebből látszik, hogy

a lélegeztetőgépek botrányosan drága és felesleges beszerzése a legkínosabb téma Orbán számára.

Amikor a 444.hu szerint Hadházy Ákos tájékoztatást kért, hogy „Hány lélegeztetőgép beszerzése történt meg eddig a járványügyi vészhelyzet kapcsán?”, a Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter nevében válaszoló Magyar Levente államtitkár azt írta: „A védőeszközök beszerzéséről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter rendszeresen tájékoztatást ad a Parlamentben, így amennyiben Ön részt vesz az üléseken, teljeskörűen tájékozott lehet.”

Az arrogáns és vagdalkozó válaszok elárulják:

olyan botrányról van szó, amire még a fideszes propaganda sem tudott hihető választ kitalálni!

Ebből is látszik, hogy a dupla mennyiségben és méregdrágán vásárolt lélegeztetők ügye Orbán számára most a legkínosabb kérdés, aminek a szóba hozásától minden fideszes politikus úgy fél, mint ördög a tömjéntől.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!