Vérlázító, mit műveltek Orbánék az ötödikes törikönyvvel!

Orbán gyerekekkel - képünk a nem az Erzsébet táborban készült

Miklósi László, a Történelemtanárok Egyletének elnöke számolt be arról az ATV Híradójának, hogy a módosított Nemzeti alaptantervnek megfelelő új ötödikes történelemkönyvekből ezentúl kihagyják az őskort és Hammurapi törvénykönyvét. Helyette viszont

a magyarok “őstörténetét” fogják a diákokkal megismertetni.

Amivel alapvetően talán még nem is lenne gond, Miklósi szerint viszont egyes kérdések esetében, ilyen például a honfoglalás és a magyar őstörténet,

“nem a tudományos konszenzus által elfogadott véleményből indul ki a tankönyv, hanem mintha egy megszépített múltat szeretne ábrázolni”.

“A magyarok ősei nem menekülhettek, az dehonesztáló lenne e szerint a gondolkodás szerint. Én azt mondom, jó lenne a tényeket figyelembe venni” – tette hozzá.

Miklósi úgy vélte, a tananyag módszertanilag néhol több évtizedes elmaradásban van, a minőségen pedig “rohammunka tükröződik”.

A Köznevelésért Felelős Államtitkárság az üggyel kapcsolatban azt mondta az ATV-nek, hogy

“az említett szervezetek sajnos ezúttal is részesei a szokásos politikai támadásoknak. A politikai támadások hátterében pedig az áll, hogy a módosított Nemzeti Alaptanterv vállaltan hazafias, ezért a baloldal kezdettől támadja azt, ahogy most a tankönyveket is.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!