Elképesztően aljas tervet dolgoztak ki – Így tolhatják majd előre a fideszes kerületeket

Kép forrása: nol.hu

Csütörtökön tették fel a parlament honlapjára azt a költségvetési módosítást, mely kimondja, hogy majd a Miniszterelnökséget vezető miniszter, tehát Gulyás Gergely oszthatja szét a budapesti kerületek között azt az ötmilliárd forintot, melyet útfejlesztésre szánnak.

A G7 portál megjegyzi, hogy ez az összeg, a 23 fővárosi kerület kiadásaihoz képest jelentős tételnek számít.

A lap hozzáteszi továbbá, hogy az útfejlesztésre szánt keret szinte megegyezik a kormány által a települési önkormányzatoktól elvont gépjárműadó összegével, mivel ebből a kerületek bevétele a 2018-as pénzügyi évben 5,9 milliárd forint volt.

Ezzel a döntéssel pedig az elvonások egy részét visszaosztanák a kerületeknek, de azt, hogy ki részesül belőle, majd Gulyás határozza meg.

A javaslat szöveg szerint, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős miniszter, a budapesti kerületi önkormányzatok részére útfejlesztések és utak aszfaltozása céljából kérelem nélkül támogatást nyújt, vagyis Gulyás Gergely annak ad az 5 milliárd forintból, akinek csak akar.

A lap megjegyzi, hogy

“akár azt is megteheti, hogy csak egyetlen kerületnek fizeti ki, vagy mondjuk csak fideszes polgármester által vezetett kerületeknek.”

A felhasználható forrásokat pedig december 31-ig el kell költeni, ezért a lap szerint a pénzt 2021-ben majd az tudja elkölteni, aki már most a közbeszerzés kiírását készíti elő, hogy tavasszal indulhasson az építkezés, és őszre befejeződhessen.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!