Ocsmány trükkel akadályozza a Fidesz a konzultációs ívek ellenzéki gyűjtését!

Borzasztóan bosszanthatja a Fideszt a vissza nem küldött konzultációs ívek ellenzéki összegyűjtése. Mint ismert, Szél Bernadett és Hadházy Ákos független képviselők arra kérik az embereket, hogy küldjék el nekik a kitöltetlen nemzeti konzultációs íveiket, hogy bebizonyosodjon: sokan nem értenek egyet Orbánék hazug propagandájával. Gulyás Gergely erre reagálva a kormányinfón kijelentette:

 „a konzultációs íveknek az eltulajdonítása, nem jogosult általi, felhatalmazás nélküli összegyűjtése bűncselekmény, személyes adattal való visszaélés.”

Gulyás ezzel egyértelműen az ellenzéki akcióra utalt. Igen ám, de a konzultációs ívek gyűjtése során mindenki önként adja a sajátját, az ellenzéki szervezők pedig már eleve azt kérik, hogy az emberek a személyes adataikat tüntessék el azokról! Vagyis szó sincs arról, hogy bárki jogosulatlanul jutna hozzá a konzultációs ívekhez, vagy ezek leadása kapcsán személyes adatokat gyűjtene. Ezt igazolja, hogy Gulyás később pontosított, és hozzátette:

ha a kérdőíveken nincs személyes adat és azok begyűjtése a címzettek belegyezésével történik, akkor nem történik bűncselekmény.

Persze adódik a kérdés: ha ez valóban így van és ezzel Gulyás is tisztában volt, miért kellett figyelmeztetnie egy nem is létező visszaélésre?

A válasz erre roppant egyszerű.

Gulyás valószínűleg abban bízott, hogy ha a gyűjtés kapcsán bűncselekményt emleget, az sok embert elriaszt a kérdőív leadásától.

És ez akár be is jöhet a Fidesznek, hisz a legtöbb médium csupán a miniszter mondandójának első felét közölte, vagyis azt, hogy a konzultációs ívek begyűjtése bűncselekmény. A hozzáfűzött pontosítást már szinte senki sem idézte!

A kormánypárti tudósítók részéről ez valószínűleg tudatos elhallgatás, a legtöbb újság által használt MTI is csak a kijelentés első felét idézi.

Sajnos az ellenzéki újságok többsége is a távirati iroda félrevezető anyagából dolgozik,

és ezzel a Fidesz hamis tájékoztatását szolgálják.

Aki az ellenzéknek szeretné adni a konzultációs ívét, az alábbi térkép segítségével megtalálhatja a legközelebbi begyűjtési pontot:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!