Orbánék elárulták: nem fontos az idősek életének megvédése!

Bármennyire is szörnyen hangzik, úgy tűnik, a Fidesznek nem egyformán fontos minden magyar ember élete. Az idősek járvány alatti ápolásáért ugyanis Orbánék nem hajlandóak kifizetni azt a bruttó 500 ezer forintot, amit az egészségügyi dolgozóknak megígértek.

Bár az idősotthonok ápolói valóban a „frontvonalban” voltak, a Fidesz szerint nem jár nekik a bérkiegészítés.

Pedig a idős, elesett, beteg emberek ápolása talán még veszélyesebb munka is volt, mint a kórházakban dolgozóké, hiszen az idősotthonokban kiugróan sok volt a koronavírussal fertőzött, akik közül sokan meg is haltak. Ám Orbánék szerint az ott dolgozó ápolók emberpróbáló fizikai és lelki helytállása még csak köszönetet sem érdemel.

Adódik a kérdés: vajon miért nem jelent elismerésre méltó értéket az idős emberek ápolása?

Hiszen az idősotthonok ápolóinak munkája szinte ugyanaz, mint egy kórházban dolgozó nővéré: ágytálazás, mosdatás, gyógyszerezés, infúzió bekötése, a betegek mozgatása és még hosszan sorolhatnánk. A feladat és a helytállás azonos, csak egyvalamiben van eltérés: abban, hogy az otthonokban ápoltak idős emberek.

Ezért adódik a szörnyű következtetés: az idősotthonok ápolóinak

azért nem fizetnek bérkiegészítést, mert a Fidesznek nem fontos az idősek életének megvédése!

Más magyarázat nem igazán kínálkozik, de ha mégis van ilyen, azzal gyorsan elő kellene állniuk Orbánéknak. Az MSZP frakcióvezető-helyettese, Gurmai Zita ugyanis Facebook oldalán már feltette a kérdést: miért gondolja úgy a Fidesz, hogy az idős emberek ápolása nem ér annyit, mint a kórházi betegeké?

„Mi ez a gyalázatos különbségtétel ember és ember között?”

Az ellenzéki politikus szerint „Orbánék magyarázattal tartoznak, mert ez a fideszes logika nagyon súlyos következtetésekhez vezethet!”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!