Orbán legnagyobb hazugságát cáfolták meg – nem megy tovább a szemfényvesztés

A legelvetemültebb Fidesz szimpatizánsokon kívül ma már mindenki érzi, hogy az ország demokratikus állapota romokban hever. A reálisan gondolkodó Fidesz szavazók érve, hogy miért viselik el a demokrácia leépítését, az szokott lenni, hogy hát mert a gazdaság jól működik, mindenki gyarapodik. Azonban

ez az Orbán rendszer legnagyobb hazugsága!

Vitathatatlan, hogy az Orbán kormány folyamatosan 3 százalék alatt tartja az államháztartási hiányt, ami sosem sikerült az előző kormányoknak. Egy dolgot azonban nem szabad elfelejteni, mi is ennek az ára. A 3 százalék körüli államháztartási hiányt mindannyian megfizetjük, akkor amikor az alulfinanszírozott egészségügyben 3 hónapot kell várólistán lennünk egy kezelésre várva, vagy éppen a gyermekünk már nem fért bele a lecsökkentett állami finanszírozású felsőoktatásba. De minden állami alkalmazott, legyen az tanár, orvos, ápoló vagy bármilyen más állami területen dolgozó, megfizeti akkor, amikor nem kap a munkájáért megfelelő jövedelmet. De mindannyian fizetjük Európa legnagyobb 27 százalékos ÁFA-jával, minden egyes vásárlásunkkor.

Azon is érdemes elgondolkodni, hogy a kormányzati propaganda szerint hasító gazdaság, és a 4 százaléknak hazudott GDP növekedés mögött mi az igazság. Az igazság az, hogy

Orbán Matolcsyval szövetségben a forint gyengítésére játszik már 2010-óta, a mi kárunkra!

Hol van már a 265 forintos euró! A forint gyengülése, mindennek amit külföldről importálunk, megemelte az árát, ellenben a nyugati nagytőke a gyárakban olcsóbban tudja alkalmazni a magyar munkaerőt. Zdeborsky György közgazdász, a CIB, majd az MFB volt vezérigazgatója a minap ezt így fogalmazta meg: “Gazdaságilag nagyon ellentmondásos a helyzet. Elsősorban azért, mert a legtöbben azt hiszik, hogy milyen fantasztikus növekedésen ment keresztül az ország. Szerintem meg nem. Gondoljon csak arra, hogy mennyit gyengült azóta a forint. A GDP ezen időszak alatt, évente növekedett négy százalékkal. De könyörgöm: forintban számolunk!

Ha euróban tennénk ugyanazt, arra az eredményre jutnánk, hogy nincs semmi növekedés.

A szlovákoknál már ugye euró van, mi viszont kitartottunk az „áldott jó” forintunk mellett.” Azt pedig már csak mi tesszük hozzá, hogy mindezt egy olyan időszakban sikerült produkálni, amikor az ország történetében még nem látott mértékű EU-s támogatás áramlott az országba.

Ha valaki nem hisz nekünk, higgyen a pénztárcájának. Menjen el vásárolni, és nézze meg mit kap most a pénzéért, és mit kapott ugyanezért egy évvel ezelőtt. Bár az lehet az illúziónk, hogy növekszik a bérünk, de ez csak számszerűleg igaz, mert a vásárlóértéke egyre csak csökken. Ma már csak Bulgáriában ér kevesebbet a fizetés Európában, mint nálunk, épp az idén ért utol Románia. Pedig ők Ceaușescu rendszeréből indultak, nem pedig a legvidámabb barakkból.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!