Ez Orbán végét jelentheti – kész tervet tettek az asztalra Brüsszelben

Már régóta tervben van az EU-n belül az az elképzelés, hogy a költségvetésben meghatározott támogatások ne járjanak automatikusan, hanemfeltételekhez legyenek köthetőek. Mindez párhuzamosan, az Európai Ügyészség felállításával fut. Ami eddig elképzelés volt,most testet öltött, Didier Reynders igazságügyi biztos az Euronewsnak nyilatkozva elmondta, hogy Letettek az Európai Tanács elé egy konkrét javaslatot a támogatások feltételekhez kötéséről. A javaslat szerint

fel lehetne függeszteni vagy teljesen le is lehetne állítani az uniós kifizetéseket,

ha egy tagállamban a jogállami szabályok általános és széles körű megsértését tapasztalják, vagyis ha nem bíznak az adott tagállam működésében. Valószínűleg senki előtt nem titok a Sargentini-jelentés óta, hogy ez súlyosan érintheti Magyarországot.

Reynders nem árult zsákbamacskát, a tanácsban kemény vitákra számít, de mint mondta, egyre nagyobb erre a szabályozásra az igény a tagállamok részéről. Mindemellett év végén az év végén feláll az Európai Ügyészség Laura Codruta Kövesi vezetésével, amihez Orbán nem kíván csatlakozni. Mindez érthető, hiszen a tőle föggetlen EU ügyészség könnyen rács mögé juttathatná őket, az EU-s támogatások pofátlan zsebretétele miatt.

Erősen csapdahelyzetben van Orbán,

hiszen ha nem érkeznek meg az uniós pénzek, nemlesz miből fenntartania korrupt rendszerét, ha pedig pénzhez akar jutni, akkor a demokratikus intézményeket kell helyreállítania, amiknek a támogatására szintén szüksége van a hatalma megtartásához.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!