Pucéran üzentek a fideszes államnak a cserbenhagyott dolgozók!

Ruha nélküli dolgozókat ábrázoló fotókkal üzen a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (BDDSZ) a fideszes államnak. Így akarják felhívni a figyelmet arra, hogy

a gyermekvédelmi-, és szociális intézményben dolgozók évek óta nem kapnak munkaruhát!

A szakszervezet közleménye szerint „a munkaruházati ellátás elmaradása jogsértő és veszélyezteti a dolgozók egészségét.”

Azért, hogy a problémára felhívják a figyelmet, a szakszervezet arra kérte a dolgozókat, hogy készítsenek magukról fényképet abban a munkaruhában, amit a munkáltatójuk biztosít számukra.

A képeken a bölcsődei dolgozók papírlapokkal takarják el testüket, jelezve, hogy semmilyen munkaruhát nem kaptak még a járvány alatt sem.

A bölcsődei dolgozók a képekből összeállított poszterrel szeretnék felhívni a társadalom és a döntéshozók figyelmét a szociális és gyermekvédelmi intézményekben dolgozók munkaruha-ellátásának évek óta húzódó problémájára. A szakszervezet szerint a kérdés az, hogy marad így ez a jogsértő helyzet, vagy „az állam végre megvédi dolgozóit a fertőzésveszélytől a jövőben a munkaruházat jogszabályi garanciáinak és fedezetének biztosításával?”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!