Lázonganak a fideszes polgármesterek – ezt már nem akarják benyelni

Fotó: EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images

A napokban írtunk róla, hogy gyakorlatilag a járványhelyzet megszüntetésével egyidőben, pont a járványra hivatkozva próbálnak meg több vasúti szárnyvonalat ellehetetleníteni. Azonban ez olyan szintű lázongást okozott a fideszes polgármesterek körében, hogy

lehet, Orbánnak vissza kell táncolnia a döntésétől.

A árványügyi menetrendnek nevezett terv szerint összesen 34 szakaszon csökkentik radikálisan a vonatok számát. Tizenkét helyen napi egyetlen járatpár marad meg. Huszonkét szakaszon jobbára 2-3 vonatpár mellett pótló buszok szállítják majd az utasokat. Somogyszob és Nagyatád között például az eddigi napi 16 vonatpárból mindössze egy marad a menetrendben.

Pesti Hírlap szerint az Őrség érintett településeinek polgármesterei közös levélben fordultak a minisztériumhoz a járat ritkítás felülvizsgálatát kérve, de a múlt héten Heves, Kisköre, Abádszalók, Kunhegyes és Kisújszállás kormánypárti polgármestere is levélben csatlakozott a kezdeményezéshez, a Kál-Kápolna-Kisújszállás vasútvonalon történt ritkítás felülvizsgálatát kérve.

Már Homolya Róbert a MÁV elnök-vezérigazgatója is annak a véleményének adott hangot egy konferencián, hogy a járatok számát vissza kell állítani az eredeti mértékre. A tiltakozók sorában találjuk  Cser-Pakolvics András Székesfehérvár fideszes polgármesterét is, de tiltakozik Simon József, Ófehértó független, korábban fideszes vezetője, és Filep Sándor Vásárosnamény első embere is.

Szembeköpte magát a Fidesz – most derült ki, hogy csak kampányfogás volt a javaslatuk

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!