Baljós változás az Indexnél! Beigazolódik a félelmük?

Megtörtént az, ami már a múlt hét óra várható volt, amióta kiderült az Index szerkesztőségét fenyegető átalakítás terve: lemondott Pusztay András az Index.hu Zrt. vezérigazgatója – értesült a Kreatív. Mint ahogy arról mi is írtunk, Pusztay már korábban felvetette, hogy távozik, miután a múlt heti igazgatósági határozatról azt mondta:

a szerkesztőséget érintő átalakításokat „nem tudná lelkiismerete szerint végrehajtani”.

Vélhetően ez vezetett a mostani lemondáshoz is, melynek hírét Bodolai László, az Indexet tulajdonló alapítvány kuratóriumi elnöke közölte. Közleményében megköszöni Pusztay András munkáját, a lemondását elfogadja és már az utódját is megnevezi. „Felkértem egy régi jogász barátomat, Ződi Zsoltot, akinek személye számomra garancia arra, hogy az Index továbbra is az ország legolvasottabb online híroldalaként független és hiteles tudjon maradni, hisz nincs másik.”

Ződi Zsolt szerint nagy megtiszteltetés volt barátja és kollégája, Bodolai László felkérése, amit örömmel elfogadott. „Célom az, hogy az Index megőrizze minden eddigi értékét és piacvezető pozícióját, amitől Index az Index, és ebben számítok a szerkesztőség közreműködésére, ahogy ők is számíthatnak az én tapasztalatomra és támogatásomra.”

A változást követően az Index függetlenség-barométere még mindig a „veszélyben” tartományban áll.

Ződi Zsolt a Magyar Tudományos Akadémia Jogtudományi Intézetének tudományos munkatársa, online szabályozási témában publikál. Emellett 2014 óta a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Jogelméleti és Jogszociológiai Tanszékének egyetemi docense.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!