Karácsony bukásával viccelődnek a HÉV felújításáról szóló rajzfilmben!

Kép: Karácsony Gergely Facebook

Elképesztően bárgyú rajzfilmet készített a MÁV-HÉV Zrt. a csepeli Kvassay híd felújításával kapcsolatos tudnivalókról. A South Park stílusát utánozni kívánó tájékoztató videó elvileg arról szól, hogy a munkálatok miatt milyen változások várhatóak a HÉV-et kiváltó közösségi közlekedésben, de maga a rajzfilm csak úgy hemzseg a negatív sztereotípiáktól. A csúcs – vagyis inkább a mélypont – mégiscsak az, amikor

az állami vállalat rajzfilmje azzal viccelődik, hogy a beruházás akkor lesz kész, ha a főpolgármester megbukik!

A film végén ugyanis egy buta szőke nő, a narrátor és egy, a pótlóbuszon hirtelen megjelenő öltönyös férfi között, aki feltűnően hasonlít Keresztes Péterre, a MÁV-HÉV Zrt. vezérigazgatójára, a következő párbeszéd zajlik le:

Szőke nő: Meddig lesz ez így, most már mindig?
Öltönyös férfi: Már kész lesz, mire elmúlik karácsony.
Narrátor: Melyik Karácsony?

Hídfelújítás a H7-es HÉV-en

Kedves Utasaink! A mellékelt kis videóban összeszedtük a Kvassay híd felújításával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. A filmben szereplő karakterekkel mindennemű egyezés kizárólag a véletlen műve, de a bemutatott helyzetek és információk valósak: hasznosíthatják az elkövetkező, nem könnyű hat hónap során. Reméljük, június 22-től valóban tudunk javítani a közlekedési helyzeten, kicsit elviselhetőbb lesz a híd mellett kialakított végállomással a felújítás időszaka! Megéri a türelem, egy sokkal jobb hidat, egy megújuló csepeli HÉV-gyorsvasutat adunk vissza Önöknek!

Gepostet von MÁV-HÉV Zrt. am Samstag, 20. Juni 2020

Ugye értik? A rákérdezés, hogy „melyik karácsony?”, egyértelművé teszi, hogy van, aki nem az időpontra gondol, hanem Karácsony Gergely főpolgármester „elmúlására”, vagyis arra, amikor ő megbukik.

De legalább tudjuk, milyen az, amikor egy állami vállalat túlbuzgó fideszesei egyszerre akarnak viccelődni és karaktert gyilkolni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!