Erre nem sajnálják a pénzt – Újabb milliárdos pénznyelőt épít a kormány

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter jelentette be szombaton Hajdúnánáson, hogy egy, a MotoGP futamainak befogadására is alkalmas versenypályát épít a kormány,

mintegy 65 milliárd forintból!

Ha minden a megfelelő ütemben halad majd, akkor a pálya és a hozzá tartozó kiegészítő létesítmények (szálloda, konferenciaközpont és oktatóközpont) 2023-ban már üzemkészek lesznek, és akkor meg is rendezhetik az első Moto GP világbajnoki futamot – közölte a 444.hu.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a gigaberuházás gazdaságilag milyen eredményt hoz, de talán meg lehet becsülni a hasonló profilú Hungaroring Zrt példájából. A G7 gazdasági oldal tavaly részletes elemzést tett közzé, melyben leírják, hogy a Forma 1-es pályát üzemeltető cég, minden évben az adófizetők pénzéből működik, mivel minden évben súlyosan veszteséges, és csak a milliárdos állami támogatások tudják ezeket a hiányokat így-úgy elfedni.

Jelenleg ez az összeg évi 13 milliárd forintot tesz ki.

Hiába mondják, hogy a Forma 1 a világ legnépszerűbb motorsportversenye, turisztikai szempontból nem túl nyereséges. Éves szinten, a lap számításai szerint, mindössze 25-43 ezer külföldit vonz hazánkba.

Ha ebből indulunk ki, akkor a kormány egy olyan új sportlétesítményt készül több tízmilliárd forintból felépíteni, melyet minden évben majd az adófizetők pénzéből kell finanszírozni, hogy egyáltalán fennmaradhasson.

Orbán Viktor a hírt közösségi oldalán kommentálta, mint írta:

“Bőgjenek hát a motorok! Gratulálok Hajdúnánásnak és képviselőjének, Tiba Istvánnak.”

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!