Megalázó vereséget szenvedhet Orbán a Lánchíd kapcsán – erre nem számított

Pálinkás Józsefnek, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke, az első Orbán-kormány oktatási miniszterének (2001-2002) elege lett a Lánchíd körül kialakult helyzetből és kormányzati hozzáállásból, így cselekvésre szánta el magát. A kezdeményezése nem kis fricska Orbánnak és oligarcháinak, akik szinte korlátlan mennyiségű pénz felett rendelkeznek. Facebook posztjában a következőt olvashatjuk:

„Vessünk véget annak a kicsinyes és méltatlan politikai játszmának, ami Széchenyi egyik legjelentősebb alkotása, a Lánchíd körül zajlik!

A megosztott országnak szinte nincsenek közös ügyei. Reméljük, hogy világhírű szimbólumunk a Lánchíd még közös ügy. Ha már ezen sem lehet majd átmenni, mert felújítás nélkül hamarosan le kell zárni, ez a közös utunk is lezárul.

Mi, Széchenyi szellemi örökösei, és egy új világ megteremtésére vállalkozók,

saját jövedelmünkből, anyagi lehetőségünknek megfelelően, felajánlást teszünk a Lánchíd felújítására szolgáló alap létrehozására. 

 Én, mint Széchenyi Akadémiájának előző elnöke kérem minden honfitársunkat és minden magát magyarnak vallót, éljen bárhol a világban, hogy csatlakozzon hozzám, és mutassuk meg, hogy 181 évvel a Lánchíd építési munkálatainak megkezdése után mi is képesek vagyunk összefogni és áldozatot vállalni a mára Magyarország és fővárosunk szimbólumává vált Széchenyi Lánchíd gyors és teljes felújítása érdekében” 

Mindez egy nagyon finom, de határozott üzenet Orbánnak: ha neki csak politikai játszma tárgya is a Lánchíd, azoknak a magyaroknak, akik nem csak érdekből viselnek kokárdát, igenis fontos, és tenni fognak érte! Szinte megjósolható, hogy

politikai oldaltól függetlenül minden jóérzésű magyar fog adakozni, ami megalázó vereség lesz Orbánnak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!