Hatalmas bejelentés: így fog változni a budapesti parkolás

Kép: MTI, Soós Lajos

Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön, a budapesti Városháza Facebook-oldalán közvetített, Budapest Restart című beszélgetéssorozat negyedik adásában jelentette be, hogy egy egységes szemléletben készült új parkolási rendszerre van szükség a fővárosban,

amely az első negyedórában ingyenes,

azt követően pedig sávosan növekvő díjakat tartalmaz a belvárosban. Mindez a főpolgármester szerint elősegíti azt, hogy mindenki csak addig parkoljon, ameddig feltétlenül szükséges, és ezzel a parkolóhelyek hamarabb tudnak felszabadülni, helyet adva más autósnak is.

Rávilágított arra is, hogy a parkolás ingyenessé tétele ezzel éppen ellentétes hatást váltott ki, gyakorlatilag lehetetlenné vált a parkolás, mindenki túlhasználta a parkolókat, sokan pedig hetekig egy helyen hagyják az autójukat.

Azt pedig nekünk is meg kell értenünk, hogy a mai, túlmotorizált világban a parkolási díjakban nem csak egy sarcot kell látnunk, hanem egy olyan forgalomszabályozó eszközt is, ami a mi érdekünkben is tud működni, ha jól van felépítve, és tényleg nem csak a mindenároni pénzbehajtás a célja.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!