Jobb helyeken kipenderítenék a miniszterelnököt egy ilyen interjú után

Mint a nagyszájú, hazudozó diákot szokás a tanóráról, úgy kellene kipenderítenie Orbán Viktort a közszolgálati média vezetőségének az az interjú után, amit péntek reggel adott a közrádiónak. Magyarország miniszterelnöke olyan minősíthetetlen és hazug vádakkal illette a legfőbb európai szövetségeseinket, amelyeket a legtöbbünk még egy kocsmában sem engedne meg magának, nemhogy az ország legfőbb vezetőjeként.

Orbán az Európai Bíróság tegnapi ítéletéről, ami a 2017-es civiltörvény visszavonására szólította fel a kormányt, azt mondta, hogy

a “nyugat-európai imperializmus erőltette rá a nézeteit Magyarországra”, aminek ő a hátterében különböző nemzetközi hálózatokat, háttérhatalmakat és természetesen Soros Györgyöt sejti.

Szerinte ezek a háttérhatalmak azért akarják ráerőltetni a nézeteiket “Magyarországra”, mert másképp gondolkodik a családról, munkáról és migrációról. A nemzetközi bíróságokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, azok is “gyakran részei ennek a nemzetközi hálózatnak”.

Én nem szeretem azt az egyszerű megoldást, hogy minden bonyolult nemzetközi jelenség mögé odaképzelünk egy összeesküvést, de ettől még összeesküvések vannak. és kétség kívül, a formális kereteket megkerülve, háttérhatalmi szervezkedések vannak, és bizonyos bírói ítéletekből ez egyértelműen kiolvasható

– hazudta Orbán. Hozzátette: ha megnézzük, hogy kik azok a magyarok, akik a nemzetközi ítélkezésben részt szoktak venni, akkor “nagyon könnyen megtaláljuk az összefüggést a Soros-féle nemzetközi hálózattal”.

Orbán az ítélet kapcsán azt is elmondta, hogy őt “jó kedvvel töltötte el”. Ezt azzal a Varga Judit által tegnap hangoztatott bődületes hazugsággal indokolta, miszerint a bíróság az ítéletével végső soron csak azt ismerte el, hogy “az átláthatóság egy olyan érték, amit joggal tűz ki célul egy kormány”. Ezt persze soha senki nem vitatta, de Orbánt ez szemlátomást nem zavarta, mert ezután hosszú percekig úgy fejtegette, hogy a magyaroknak joguk van tudni, hogy “kik, mennyi pénzt tesznek bele a politikai életbe annak érdekében, hogy az emberek döntését befolyásolják”, mintha a bíróság valaha is úgy határozott volna, hogy ehhez nincs joguk.

Ezután arról beszélt, hogy Magyarországon szerinte vannak a politikai életnek olyan szereplői, akik csökkenteni akarják Magyarország szuverenitását, csökkenteni akarják hazánk nemzeti függetlenségét, és ezért szokták támadni a kormányt Brüsszelben. “Ezt hol az Európai Egyesült Államoknak hívják, hol az európai intézmények megerősítésének, hol az európai értékeket garantáló európai testületeknek a megerősítéseként írják le” – fogalmazott, majd mindenkit megnyugtatott, hogy

ő szerencsénkre azért “átlát a szitán”, és tudja, hogy „ezek mind ugyanannak a liberális imperializmusnak az eszközei”.

Orbán az interjú végén a Lánchíd körül kialakult politikai vitára is kitért. Előzékenyen úgy fogalmazott, ő úgy látja, hogy a főváros kevésbé rossz szándékú, mint inkább “szerencsétlen”. Azt viszont “szánalmasnak tartja”, hogy Karácsonyék pénzhiányra hivatkoznak, miközben a költségvetési számokban látja, hogy a főváros számláján 180 milliárd forint van, „tehát tele vannak pénzzel, csak értelmesen fel kellene használni”.

De miután a választások megvoltak a fővárosban, egyetlen dolgok tudunk tenni: szurkolunk nekik, hogy sikerüljön

– zárta a hazugságait Orbán.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!