Nem bírta a nyomást a Fidesz! Bűnhődik a tanárt megalázó tankerületi vezető!

Balázs József lemondott tankerületi vezető - Forrás: Makohirado.hu

Győztek a szülők, a gyerekek és a tanárok! Távozik posztjáról az a tankerületi vezető, aki egy kreatív videó miatt brutálisan megalázott egy testnevelő tanárt. A pedagógusnak mindössze annyi volt a „bűne”, hogy egy vicces videón egy vasalódeszkára fekve mutatta meg a diákjainak, hogyan kell helyesen úszni. Ám a hódmezővásárhelyi tankerület vezetője, Balázs József (képünkön) előbb tajtékozva követelte Vezsenyi Lászlótól, hogy távolítsa el a videót, majd írásbeli megrovást adott neki, eltiltotta a tanítástól és megszégyenítő módon arra kötelezte, hogy minden nap készítse el neki és az iskola igazgatójának az aznapi tananyagot, de a gyerekeknek ezt már nem adhatta le.

Miután a botrányos eset kiderült, a Klebelsberg Központ közleményt adott ki, jelezve:

kérték a tankerületi központ vezetőjét, hogy vizsgálja felül a döntését, mert azzal nem értenek egyet. ő azonban „ezt nem tette meg”.

Az ügyből hatalmas botrány lett. A makói tornatanár mellett online petíció indult, amit eddig csaknem 34 ezren írtak alá. Ócsai Zoltán, a Pécsi Evangélikus Egyházközség lelkésze úgy állt ki a pedagógus mellett, hogy egy olyan képet posztolt magáról a Facebook oldalán, amelyen egy vasalódeszkán kialakított oltár mögött áll. Az oktatási jogok biztosa, Aáry-Tamás Lajos ombudsman is vizsgálatot indított, mert úgy ítélte meg, hogy a tankerületi igazgató döntése emberi méltóságában sértette a makó tanárt.

Az ügy ezt követően óriási fordulatot vett. A Promenad.hu információi szerint

Balázs József tankerületi igazgató váratlanul lemondott a posztjáról!

A portál emlékeztet, hogy a tankerületi vezetőnek nem a mostani volt az első vitatható intézkedése, mivel hozzá fűződik a szentesi gimnázium felvételi feltételeinek utólagos módosítása is. Az Index írta meg, hogy a tankerület vezetője több iskola igazgatóját is arra utasította, hogy vágja vissza a létszámot. Emiatt több diák is elbukta az addig sikeresnek hitt felvételijét.

Úgy tűnik, a tankerületi igazgató bosszúja a testnevelő tanár ellen az utolsó csepp volt a pohárban.

A Promenad.hu értesülései szerint Balázs József most a hétvégén, június 15-i hatállyal nyújtotta be lemondását.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!