Ha így folytatják, hamar jöhet a járvány második hulláma!

Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

A világot sújtó pandémia ellen csak úgy lehet eredményesen fellépni, ha mindenki betartja a helyi járványügyi intézkedéseket. Magyarországon is előírták például a megfelelő távolságtartást, amit azonban (ahogy a példa is mutatja) nem minden esetben kell betartani.

Szerdán tartották a Puskás Arénában a Magyar Kupa döntőjét, ahol a Budapest Honvéd a Mezőkövesd ellen lépett pályára. A futballmeccset végül 2-1-re a Honvéd nyerte, így nyolcadik alkalommal vehette át a csapat a kupát, melyet Csányi Sándor MLSZ-elnök és Szijjártó Péter külügyminiszter-honvédszurkoló adták át – közölte a 444.hu.

Az eredménynél és a díjátadónál azonban sokkal fontosabb volt az a felfedezés, hogy a koronavírus-járvány elleni távolságtartást a meccsen nem kellett betartani, illetve nem sikerült betartatni.

Hiába hozott az MLSZ szigorú szabályokat, nem igazán volt senki sem, aki betartatta volna a szurkolókkal.

A stadionba csak 10 ezer néző válthatott jegyet, így megoldható lett volna, hogy csak minden negyedik széken üljenek a stadionba érkező szurkolók. De a szabályokat a mosdókban és a büféknél sem sikerült betartatni, így egymást érték az emberek.

A szövetség a mérkőzés előtt azt írta ajánlójában:

“A járványügyi védekezés fontos eleme, hogy kizárólag minden negyedik széken ülhetnek szurkolók a lelátókon, vagyis minden szurkoló három ülés kihagyásával foglalhat helyet a mellette ülőhöz képest. A Puskás Aréna közösségi területein meg kell tartani a 1,5 méteres távolságot a mérkőzés előtt, alatt és után, ideértve a pénztárakat, a belépési pontokat, a büféket, illetve a mellékhelyiségeket is. A büféknél és a stadion egyéb területein a 1,5 méteres távolság betartását jelölések segítik.”

7SgaRwOocRLT1Roxss
Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

A feladat pedig nem volt teljesen megoldhatatlan.

A Diósgyőrben tartott hétvégi bajnokin is sikerült betartatni az előírásokat, ott szalagokkal oldották ezt meg, így kellő távolságban tudtak csak helyet foglalni egymástól a nézők.

De ugyan ez a jelenség volt észrevehető a szélsőjobb múltheti megmozdulásán, melyet a Deák téri kettős gyilkosság áldozatainak megemlékezésére tartottak, és mely inkább hasonlított egy rasszista demonstrációra mint kegyeleti megemlékezésre. Akkor a rendőrök az oszlatás vagy a tömeg járványügyi intézkedések betartására való felszólítás helyett csak biztosították a helyszínt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!