Döntött a Fidesz! Nem szólalhat fel az ellenzék a Parlamentben!

Ez is bekövetkezett: a Fidesz úgy döntött, hogy nem szólalhat fel az ellenzék a Parlamentben! Orbánék szerint Trianon kapcsán a június 4-i emlékülésen csak nekik lehet mondanivalójuk,

az ellenzéki képviselők meg sem szólalhatnak!

A téma egyébként a „A nemzetiségi önazonosság védelméről” szóló politikai nyilatkozat lesz, amelyet – a DK kivételével – a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) keretében az ellenzéki pártok is már elfogadtak. A Népszava cikke szerint éppen ezért keltett óriási felháborodást, hogy a „vitában” az ellenzéki frakciók nem kaphatnak szót. A csütörtöki megemlékezés részeként Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Áder János köztársasági elnök mond majd beszédet, majd a Fidesz-KDNP képviselői szólhatnak a nyilatkozat kapcsán, amely arra hívja fel a szomszédos államok kormányait és az Európai Uniót is, hogy tegyenek meg mindent az ott élő magyar kisebbségek jogainak, önazonosságának erősítéséért.

Az MSZP-s Harangozó Tamás kezdeményezte, hogy az ellenzéki frakciók is szólhassanak, de ezt a fideszes többség elutasította.

Azt, hogy miért nem kaphat szót az ellenzék, Kövér László Magyar Nemzetnek adott nyilatkozata világítja meg: a házelnök úgy véli, Trianonban nem így szabták volna meg a határainkat, ha 1918–1919-ben a magyar baloldal nem árulja el a nemzetet.

Kövér szerint a magyar baloldal újra és újra rátámad saját nemzetére.

A házmester házelnök azt is kijelentette, hogy Karácsony Gergely főpolgármester kezdeményezését, miszerint az évfordulón Budapest álljon meg egy percre, nem tartja őszintének. Kövér szerint a baloldal politikusai vagy szégyellik nemzeti álláspontjukat, vagy számításból próbálnak nemzetinek tűnni, vagy megveszekedett nemzetgyűlölők.

Azt persze a Fideszben is érzik, hogy az ellenzék parlamenti elnémítása elég meredek akció,

ezért Orbánék hivatalos álláspontja szerint a június 4-i évfordulón csak a parlamenti vita nyitánya lesz, egy hét múlva pedig már elmondhatja véleményét az ellenzék is. Tegyük hozzá: akkor erre már nem sokan fognak figyelni.

Ugyanakkor információink szerint

a Fideszben arra készülnek, hogy a június 4-i emlékülésen történteket is az ellenzék nyakába varrják. A kommunikációs panelek már elkészültek.

Ha az ellenzék nem vállalja a megalázó biodíszlet szerepét és távol marad, akkor természetesen attól fog zengeni minden, hogy csak a Fidesznek fontos Trianon. De arra is van már fideszes szöveg, ha ott lesznek az ellenzéki képviselők és megpróbálják jelezni az álláspontjukat: ebben az esetben ezt úgy kommunikálja majd a Fidesz, hogy „az ellenzék hőbörgésével meggyalázta Trianon emlékét”.

Jól látszik tehát, hogy Orbánék eldöntötték: Trianonról csak ők beszélhetnek!

Csak a Fidesz látszódhat nemzeti érzelműnek, és ezért ha kell, a többi pártba akár bele is fojtják a szót!

Mindebből világosan kiderül, hogy a Fidesz számára a nemzeti összetartozás üres lózung. Dehogy akarnak ők egységes nemzetet! A hazafiasság és a nemzeti érzelem csupán egy politikai szólam, amivel a hatalmuk megtartását biztosíthatják.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!