Meghosszabbították a különleges intézkedést – Egész nyáron érvényben lesz!

Rövid közleményben tette közzé a police.hu-n az országos rendőrfőkapitány, hogy augusztus végéig meghosszabbította Budapesten illetve egyes megyékben a fokozott ellenőrzést.

Mint írják “az országos rendőrfőkapitány 2020. június 1-jén 00.00 órától 2020. augusztus 31-én 24.00 óráig a közrendet és közbiztonságot veszélyeztető jogellenes cselekmények megelőzése érdekében Budapest, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Tolna megye, Vas megye és Veszprém megye közigazgatási területére vonatkozóan fokozott ellenőrzést rendelt el a közrend és a közbiztonság fenntartása, a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása érdekében”.

Az azonban nem derül ki a közleményből, hogy erre valójában miért van szükség, és az sem, hogy miért maradt ki néhány megye.

A 444.hu arra is felhívta a figyelmet, hogy a fokozott ellenőrzés gyakorlatilag öt éve folyamatosan fennáll Magyarország nagy részén. Korábban ilyen intézkedést csak meghatározott időre és egyértelmű indokkal rendeltek el, például focimeccsek biztosítása érdekében, illetve adott esetben egy-egy napra a megyei közúti ellenőrzések miatt.

2015 szeptemberében azonban az egész ország területére elrendelték, melyet azóta újra és újra meghosszabbítanak.

Ha nincs érvényben a fokozott ellenőrzés, akkor a rendőrnek muszáj valami indokot találnia arra, hogy “miért állít meg egy utcán sétáló embert, miért kéri el a személyiét, vagy adott esetben miért vizsgálja át a csomagját vagy az autóját”. Erre az indokra 2015 ősze óta azonban nincs szükség, mivel azóta folyamatos a fokozott ellenőrzés, így bárkit, bármikor megállíthatnak, igazoltathatnak és átvizsgálhatják a csomagját.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!