M1 Híradó: nem Orbán érdeme a járvány elmúlása

Fotó: Orbán Viktor / Facebook

A koronavírus járvány kitörésekor mind a szakemberek, mind pedig az ő becsléseik alapján dolgozó kormány megrettent a járvány várt mértékétől. Volt is mitől félni, hiszen az olaszországi tragikus helyzet, a francia, spanyol megbetegedési arányok nem sok jót jósoltak a működésképtelenség szélén táncoló magyar egészségüggyel rendelkező országnak.

Aztán, valamilyen csoda folytán Magyarországot a kelet-európai régió többi országával együtt “elkerülte” a vírus, legalábbis jóval kisebb mértékben fertőzött itt, mint Nyugat-Európában. Persze, Orbán azonnal elkezdte építeni a saját, megmentő szerepét, hogy milyen sikeresek és hatékonyak voltak a lépések amiket tettek. Azonban most azt kezdték el mondogatni a szakemberek, hogy

Orbánnak a vírus legyőzéséhez semmi köze sincs!

Ugyanis, azokban az országokban, ahol a BCG-oltást már évtizedekkel ezelőtt kötelezővé tették, enyhébbnek tűnik a koronavírus-járvány lefolyása. Nem is akárhol halhattuk ezt, az M1 műsorában mondta Szlávik János a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa.

Szlávik János kiemelte: több helyen, például Ausztráliában is vizsgálják az összefüggést a tuberkulózis ellen védő BCG-oltás és a járvány enyhébb lefolyása között. Magyarországon is van egy olyan vizsgálat, amelyben a koronavírussal foglalkozó egészségügyi dolgozókat újraoltják BCG-vakcinával, és megnézik, megvédi-e őket a koronavírus súlyos lefolyása ellen – közölte.

Hozzátette: mivel azonban a járvány Magyarországon lecsengőben van, nem tudni, lesz-e eredménye a kutatásnak. Ám egy esetleges második hullám esetén feltehetően kiderül, hogy a beoltott egészségügyi dolgozók megfertőződnek-e vagy sem.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!