Kiderült, miről terelné a figyelmet a Fidesz a konzultációval?

Mint tegnap beszámoltunk róla, több vezető fideszes politikust is meglepetésként ért, hogy pénteken Orbán bejelentette, hogy új nemzeti konzultációt indít. Sokan amiatt is a megdöbbenésüknek adtak hangot, hogy az eddigi konzultációkkal ellentétben, amelyeket rendre hetekkel azután indítottak, hogy a miniszterelnök meghirdette azokat, most kiderült, hogy a mostanit már a bejelentés napján el tervezi indítani a kormányfő.

Hogy vajon mi lehetett az oka ennek a szokatlan sietségnek, és annak, hogy Orbán ezúttal kihagyta a döntéshozatalból a párt vezető politikusait, arról egyelőre csak találgatni lehet. Egy lehetséges magyarázatnak tűnik Ujhelyi István vasárnapi Facebook-posztja, amiben a politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a hazug fideszes konzultációval átellenben a héten

az Európai Bizottság is elindított egy átfogó konzultációt, amit Magyarországon is meghirdettek, és ami az uniós pénzek elköltésével kapcsolatos.

Ujhelyi szerint Orbán konzultációjával ellentétben azért nem hallott senki Magyarországon erről a kezdeményezésről, mert az Innovációs és Technológiai Minisztérium, aminek a javaslatokat már most el lehet küldeni, “szép sunyiban elhallgatja” azt. “Ez nem olyan konzultáció, ahol előre eldöntött és javarészt elferdített kérdésekre várnak (valójában még csak nem is várnak) választ, ahogyan azt az adófizetői milliárdokba kerülő, nemzetinek hazudott konzultációk során már megszokták. Ez egy valódi és érdemi lehetőség arra, hogy beleszóljanak a döntéshozók munkájába, hogy alakítsanak a saját sorsukat érintő ügyeken” – írta Ujhelyi.

Ujhelyi szerint a Bizottság annak kapcsán hirdette meg a konzultációt, hogy jelenleg is zajlanak a tárgyalások az EU következő hétéves költségvetéséről. A politikus szerint Magyarországnak mintegy 17-20 milliárd euró, vagyis 7 ezer milliárd forint fejlesztési támogatást terveznek adni. Mindez persze függ attól, hogy mennyit tud kiharcolni magának a kormány, ami Ujhelyi szerint az utóbbi években jelentősen rontotta a magyarok tárgyalási pozícióit azáltal, hogy elszigetelte magát az uniós fősodortól.

“A Bizottság nem sugalmazott kérdéseket tesz fel, nem agyament összeesküvés-elméletekkel zaklatja a polgárokat, nem társadalmi csoportok ellen uszít közpénzen, hanem bevonja őket saját sorsuk alakításába.

Naná, hogy ezt inkább titkolja, és nem hangosan hirdeti a kormány, hiszen ellentétes mindennel, amiről a NER pökhendi tolvajkormányzása szól”

– írta Ujhelyi, majd arra kérte a magyarokat, hogy éljenek a jogaikkal és lehetőségeikkel, és a Fidesz konzultációjának kitöltése helyett inkább küldjék meg a bizottságnak a javaslataikat a források felhasználásáról.

Aki szeretné, << EZEN >> a linken megteheti!

Ujhelyi bejegyzése:

Posted by Ujhelyi István dr. on Sunday, May 31, 2020

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!