Neonácik támadták be Karácsony Gergelyt, miután felszólalt az esti tüntetés ellen

Teljesen megszállták a főpolgármester Facebook-oldalát.

Sokakat felháborított tegnap a Mi Hazánk tegnap esti rasszista tüntetése, köztük Karácsony Gergely főpolgármestert is, aki a tüntetést követően a következőket írta Facebook-oldalára:

 

Sokaknak nem mehetett át a kiírás üzenete, többen ugyanis olyan gyalázatos rasszista mocskolódásba kezdtek, hogy az egészen döbbenetes. Egy ember pl. azt írta:

fb1
Forrás: Facebook

Két másik pedig ezt:

fb2

fb3

Karácsony nyilvánvalóan nem a gyilkosok pártjára áll, amikor kiáll a jogállamiság mellett. Ő összesen annyit mond, hogy nem megengedhető, hogy önbíráskodó csoportok etnikai alapon uszítsanak, és kollektíven bűnözőnek bélyegezzenek teljes társadalmi csoportokat. Az államnak kizárólagos erőszak-monopóliuma van, az ő dolga a bűnüldözés és a rendfenntartás. Lehet tüntetni a bűnözés ellen, lehet követelni, hogy az állam és a rendőrség végezze jobban a munkáját. Amit nem lehet csinálni, hogy agresszíven cigánybűnözőzzünk, randalírozzunk a belvárosban, fittyet hányva a járványveszélyre, és számon kérjük az elkövetők egyéni felelősségét egy egymilliós etnikai kisebbségen.

Szintén megengedhetetlen, hogy a rendőrség, összekacsintva a szélsőjobboldali szélsőségesekkel, érdemben ne lépjen fel a rasszista jelszavakat skandáló tüntetőkkel szemben, miközben a lánchídi demonstráción, ahol betartották a járványügyi előírásokat, politikai alapon bírságolta azokat, akik csak a véleményükkel mertek élni. Karácsony ennyit mondott a bejegyzésében, és köszönet helyett mocskolódást kapott cserébe.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!