Döbbenetes reakciót adott Orbán a Deák téri kettős gyilkosságra

Miközben az egész országot a velejéig megrázta a múlt hétvégén a Deák téren elkövetett brutális kettős gyilkosság, a miniszterelnök ezidáig néma maradt az ügyben. A péntek reggeli szokásos közrádiós interjújában azonban kitért rá. Bár ne tette volna, egészen kegyeletsértő volt ugyanis, amikor azzal vezette fel a témát, hogy

“Magyarországon zajlik az élet”.

Orbán kifejezte ugyan a részvétét az áldozatok hozzátartozóinak, de ez eléggé álságosnak tűnt azok után, hogy közvetlenül előtte még azt a látszatot próbálta kelteni, mintha a kormány rendvédelmi, oktatási vagy felzárkóztatási politikájának az égvilágon semmi köze nem lett volna ahhoz, hogy ez a borzalmas gyilkosság egyáltalán megtörténhetett.

Magyarországon olyan “élet zajlik”, amit az állam megenged. Egy hatékonyan és felelősen működő kormányzat mellett sokkal kevésbé fordulhatna elő, hogy részeg tizenéves fiatalok csoportja egy járványügyi vészhelyzet kellős közepén az ország egyik legforgalmasabb terén olyan szinten összetűzésbe keveredjen egymással, hogy az egyik csoport a másik életére törjön.

Orbán azáltal, hogy erre mindössze csak annyit tud mondani, hogy “Magyarországon zajlik az élet”, a saját felelősségét tagadja le, hárítja el ebben a borzasztó tragédiában. Egyúttal jelzi, ha rajta múlik, bármikor újra bekövetkezhet a baj, ő ugyanis semmit nem fog tenni azért, hogy ne következzen.

Egy felelős miniszterelnök nem mondhat ilyet, különösen úgy nem, hogy a veszélyhelyzetnek és a különleges jogosítványainak köszönhetően jelenleg még a szokásosnál is több hatalmat, egyben több felelősséget tart a kezében.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!