Az arcunk leszakadt, amikor megtudtuk, kinek adtak 8 milliárdot Orbánék

Tovább gyűrűzik az Orbán Ráhel irányítása alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség körüli botrány. Mint tegnap beszámoltunk róla, még a NER mércéjével is elképesztően pofátlan módon úgy osztogattak ki milliárdos támogatásokat a szállodaiparban Orbán különböző oligarcháinak, hogy közben – más ágazatokkal szemben – nem kellett garanciát vállalniuk a válság ellenére a munkahelyek megőrzésére.

Mészáros Lőrinc Hunguest Kft.-je pl. ezért csinálhatta meg azt, hogy úgy szabadult meg 800 munkavállalójától a szállodalánca nehéz helyzetére hivatkozva, hogy

közben közel 18 milliárd forint állami támogatást vígan zsebre rakott.

A G7-nek most sikerült kiderítenie, hogy egy olyan cégnek juttattak további 8 milliárdot a Turisztikai Ügynökség időközben – feltehetően az ágazatot sújtó válság miatt – 80 milliárdosra növelt szállodafejlesztési keretéből,

ami tavaly december előtt még nem is létezett.

A friss céget egy volt focista, Tiszakécske amatőr csapatának egykori tagja, Sáfrány Tamás tulajdonolja. Sikeréhez feltételezhetően erősen hozzájárult, hogy jóban van azzal a Szijj Lászlóval, aki szintén kapott a mostani turisztikai pénzekből, és aki a Fidesz kormányzása alatt az ország negyedik leggazdagabb emberévé vált.

Sáfrány három hotel fejlesztésére, köztük egy ötcsillagos balatoni hotel megépítésére kapta a pénzt. Úgy nyerte el a több milliárd forint vissza nem térítendő támogatást, hogy a cégének semmiféle előtörténete nincs, sőt még honlapja sem, és email címnek is csak Sáfrány gmail-es (!) címét adták meg.

Magyarán, hogy világos legyen: odáig jutott a helyzet mára, hogy úgy rakják zsebre Orbán oligarchái az adófizetők ezermillióit, hogy már a látszatra sem ügyelnek.

Itt olvashatnak bővebben Mészáros egészen döbbenetes szállodás ügyéről. Szánjanak rá néhány percet, érdemes:

Iszonyat nagy botrány van kialakulóban Mészáros Lőrinc körül

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!