Szakember mondta ki: Kásler egy férfiatlan senki!

Teljesen nyilvánvaló, hogy az egészségügy kikerült Kásler Miklós irányítása alól, az államszervezés elveiről pedig mindent elmond az a militarizálás, hogy a belügyminiszter irányítja az egészségügyi rendszert. Ezt a Róbert Károly Magánkórház korábbi operatív igazgatója, Lantos Gabriella egészségügyi menedzser mondta ki az ATV Start műsorában. A szakember szerint már a járvány kitörésekor látható volt, hogy Kásler helyzete tarthatatlan: az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője katoikus intézkedéseket hozott, például ő volt a legfőbb ellenzője a teszteléseknek.

Lantos Gabriella azt is világossá tette, hogy

a legjobb járványügyi intézkedést, vagyis az iskolák bezárását nem a kormány hozta meg, hanem a nép kényszerítette ki.

Hisz emlékezhetünk: Orbán még a döntés meghozatalának reggelén is a fizetésük elvesztésével fenyegette a bezárást követelő tanárokat. Ebből is látszik, hogy a kormány intézkedései inkább követőek voltak. Az EMMI tárcavezetőjének szerepéről szólva pedig a szakember kimondta:

„Kásler Miklós egy senki ebben a rendszerben!”

A miniszter ugyanis nem végezte el a munkáját, hiszen júniusig kell átvilágítania az egészségügy működését, ehhez képest még nem csinált semmit, ezért bízták ezt a belügyminiszterre. Más országokban ezt egészségügyi szakemberekre bízzák. De nem csupán szakmai, hanem emberi problémák is vannak az EMMI miniszterével. Lantos Gabriella szerint

férfiatlan, hogy Kásler az orvosokra hárítja a kórházi ágyak felszabadításával kapcsolatos döntés felelősségét.

A szakember úgy véli, Káslertől már semmit nem lehet várni, s bár Orbán Viktor nyilvánosan kiáll a miniszter mellett, de közben a belügyminiszter kezébe teszi az egészsgügy átalakításának levezénylését. Ez pedig arról árulkodik, hogy „az egész folyamatban egyetlen releváns szereplő van, és az Pintér Sándor.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!