Politikai hőzöngést csapott a celeb, miután meggyanúsították

Tanúból gyanúsított lett Berki Krisztián, akit két évvel korábbi autóbalesete után most rabosítottak is. A 2022-es parlamenti választásra készülő celeb a Blikk információi szerint ügyvédjével érkezett a Budapesti Rendőr-főkapitányág épületébe, hogy újra kikérdezzék a 2018-ban történt karambolról. Akkor egy Bentley-vel Párkányból tartott hazafelé, amikor megelőzte a BKK buszát, majd utána jobbra akart befordulni, de közben a busz hátulról nekiment és összetörte a 70 milliós luxusautó hátulját. A rendőrség két évvel ezelőtti vizsgálata szerint a buszsofőr hibázott, ezért is csodálkozott Berki, amikor most újra idézést kapott, méghozzá gyanúsítottként.

„A gyanú szerint védencem a közúti közlekedés szabályait megszegve veszélyeztette mások testi épségét.

Ennek a bűncselekménynek a büntetési tétele 1-től 3 évig tartó szabadságvesztés lehet”

– mondta a Blikknek dr. Szilágyi Roland, Berki ügyvédje, hozzátéve: a BKK felvétele nem igazolja a rendőrség állítását. A videón ugyanis az látszik, hogy

a busz fékezés nélkül „simán nekiment” a védencének, holott meg is állhatott vagy kikerülhette volna az autót. Az ügyvéd ezért panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Bár a médiacelebre a 2019-es főpolgármesteri választáson csupán a szavazók 0,58 százaléka voksolt,

Berki úgy gondolja, hogy ennek az ügynek is köze lehet a politikához.

Mint mondta, számára egyértelmű, hogy az ellene folyó eljárás igazságtalan. „A Karácsony Gergely főpolgármester fennhatósága alá tartozó BKK a buszjegyemet sem tudja kifizetni, nemhogy a Bentley-m javítását. Ugyanis míg a buszban 2,5, az én autómban 15 milliós kár keletkezett.”

Berki ennek ellenére felkészült a hatósági randevúra.

„A kihallgatásra megborotválkoztam, az előadónak csokit vittem.

Megnéztem a BKK buszának videofelvételét, s egyértelműen látszik, hogy se közúti balesetet nem okoztam, se bűncselekményt nem követtem el, a balesetről a sofőr tehet.”

Berki szerint ha az újravizsgált balesetben őt hozzák ki bűnösnek, vállalja a felelősséget. Nyilatkozatából egyértelműen kitűnik, hogy szívesen csinál cirkuszt az esetből, cserébe egy kis hírverésért. Mint mondta,

„az ország leendő miniszterelnökeként vallom: néha az igazságtalanságot is el kell fogadni.”

Annak, hogy Berki kormányfő legyen, persze semmi esélye, de úgy látszik rájött, hogy a politikai színtér is jó terep lehet az imázsépítésre és némi zavarkeltésre – ha esetleg valakinek az érdeke így kívánja.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!