Röhögve reagáltak a fideszesek, amikor számon kérték rajtuk az áldozatok számát

A hétfői parlamenti ülés azonnali kérdések órájában ma ismét kérdezhette Orbánt az ellenzék. Harangozó Tamás, az MSZP képviselője a munkahelyvédelemről kérdezte. Harangozó szerint hiába jelentette be Orbán “az ország legnagyobb mentőcsomagját”, egy hónapig nem csináltak semmit. Aztán bár fizettek pár százmilliót néhány cégnek, leginkább azzal voltak elfoglalva, hogy megszavazzák ennek a 600 milliónak a több ezerszeresét a Budapest-Belgrád vasútvonalra.

A képviselő azt is elmondta, hogy olyannyira nem védték meg az emberek fizetését, hogy a Covid-osztályon dolgozók kevesebbet keresnek, mint előtte, de a határon dolgozó katonáktól is elvették a pluszjuttatásokat.

“Mit üzen ezeknek az embereknek, nővéreknek, katonáknak, munkanélkülieknek, miniszterelnök úr?”

– kérdezte Harangozó.

Orbán viszontválaszában azt mondta, hogy mindenki, aki rászorul, nyugodt szívvel forduljon az államhoz, mert munkát fog kapni. Majd elsorolta, hogy Magyarországon 491 ember halt meg a járványban, miközben több európai államban is több tízezren.

Harangozó erre felhozta, hogy “ő nem véletlenül nem ment bele ezekbe a számokba”, de nem tudta befejezni, hogy miért nem,

mert ekkor Orbán “bátor emberei” hangosan röhögve, tapsolva belefojtották a szót.

Harangozó kivárta, amíg a fideszesek kimulatták magukat, majd azt mondta nekik, hogy “szégyelljék magukat”. Aztán elmondta, hogy a magyar arányok nem nevezhetők éppenséggel sikeresnek, mert a régióhoz képest magasnak számítanak, Szlovákiában pl. csak 28-an haltak meg. Hozzátette: nem közmunkát kéne ajánlgatnia Orbánnak, hanrm meg kellett volna védenie a munkahelyeket.

Orbán erre úgy válaszolt, neki nem esik nehezére gratulálni Szlovákiának, akik “talán” nálunk is jobban védekeztek. Majd elismételte, hogy 3 hónapig kapja mindenki az álláskeresési támogatást, aztán mindenkinek munkát fog adni az állam, ha esetleg nem talált addigra.

Itt a videó a kérdésről, a fideszesek röhögése 4:30 körül kezdődik:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!