Brutális öngólt lőtt a Varju Lászlót szemkilövetéssel vádoló Orbán

Mint megírtuk, ma több ellenzéki képviselő is kérdezhette Orbánt az azonnali kérdések órájában a parlamentben. Varju László, a DK képviselője azt kérdezte tőle, hogy mikor fizeti ki végre a kormány az önkormányzatoknak a védekezés költségét, és hogy mikor fizet azoknak a családoknak, akik a kórházból hazaküldött hozzátartozójukat ápolják.

Orbán először válaszként beolvasott Varjúnak, hogy minek kérdezi őt ugyanarról, amiről már többen is megkérdezték, aztán megismételte korábbi válaszát, miszerint a gépjárműadó elvételét nem tartja az önkormányzatok kivéreztetésének. Ellentétben azzal, amit a Gyurcsány-kormány tett, hogy több ezer milliárd forint értékben “eladósította őket”. Varju erre megjegyezte, hogy Orbán bizonyára biztos örülne annak, ha őt is rendőrökkel vitetnék el a parlamentből. (Varju mentelmi jogát korábban felfüggesztette a Parlament, a köztévében történtek és egy választási ügy miatt emelt ellene vádat az ügyészség).

Orbán erre azt mondta:

“Nem önök lőtték ki az emberek szemét? Nem arról van szó, hogy kedden van az évfordulója annak a beszédnek, aminek nyilvánosságra kerülése kiváltotta az emberek elégedetlenségét, amit önök nem párbeszéddel, hanem kardlapozással és szemkilövetéssel próbáltak orvosolni?”

Bár szavait nagy felzúgolódás, és taps kísérte a Fidesz részéről, ez sem tudta leplezni az ordító öngólt, amit Orbán lőtt, tekintve, hogy

egy olyan képviselőt sikerült rendőri erőszakkal vádolnia, akit a saját szekusai vertek meg úgy a köztévében, hogy a mentő vitte el.

Itt videón is megtekinthető a felszólalás:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!