Kásler mondta ki a leggyalázatosabb kormányzati hazugságot – menekül a felelősség elől

Fotó: Népszava/ Szalmás Péter

A koronavírus járvány kezelésében súlyos hibákat vétett a kormány, mindvégig vakrepülésben vezette a védekezést, és annak következtében, hogy gőzük nem volt róla, mi várható, ki kellett üríteni 36 ezer kórházi ágyat. Most, hogy látszódik az intézkedés teljesen nonszensz volta, már próbálnak kibújni a felelősség alól. Kásler Miklós a Demokratának adott interjújában arról beszél, hogy csúsztatás azt mondani, hogy ki kellett üríteni a kórházi ágyakat.

„Ilyen utasítás soha nem hangzott el. A kezelés és az intenzív ellátás bővítésének a feltételeit kellett biztosítaniuk.”

Persze, nem konkrétan azt mondták, hogy ki kell üríteni az ágyakat és haza kell küldeni a betegeket, hanem azt, hogy “minimum 60 százalékát” COVID-19 fertőzott betegek ellátására kell alkalmassá tenni április 15-ig”, ami gyakorlatilag ugyanazt jelenti, hiszen egy ágyon két beteg nem lehet. Kásler legnagyobb cinizmusa pedig az, amikor azt mondja, hog yilyen utasítás nem hangzott el. Persze, mert ő ez úgy mondta, hogy

elrendelem!

Próbálnak menekülni a felelősség elől, de közben a hivatalos kormányzati portálon azt írják, hogy “a miniszter utasításba adta a kórházaknak, hogy szabadítsák fel az ágykapacitásuk 60 százalékát”.

Aki nem hiszi el, annak itt a hivatalos miniszteri utasítás:

kasler utasitas

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!