Orbán Facebookon buktatta le a sztárfocistát – Akár több százeres büntetést is kaphat!

Hétfőn részben feloldották a korlátozásokat a fővárosban, ennek apropójaként pedig Orbán Viktor is posztolt képeket Facebook-oldalára a megnyíló budapesti vendéglátós teraszokról.

Az egyik képen azonban felbukkan Dzsudzsák Balázs, a válogatott csapatkapitánya, akit Dubajból egy mentesítő járattal hozott haza a Külügyminisztérium. Ekkor derült ki az is például, hogy Dzsudzsáknak diplomata útlevele van.

Miután hazaért a szárfocista, a Nemzeti Sportnak arról beszélt, hogy kéthetes karanténba vonul.

Most, hogy hazaértem, két hétre karanténba vonulok. Megérkeztem a budapesti otthonomba, a következő tizennégy napban ki sem teszem a lábam a kerítésen kívülre.

Nagy segítség, hogy idehaza legalább kert van, ahová ki tudok menni, és az edzéseket is sokkal jobb körülmények között végezhetem. Van futópadom, súlyzóim, minden rendelkezésre áll, hogy jó erőben tartsam magamat. Úgy tűnik, most a karanténok ideje következik, hiszen miután június elején visszatérek Dubaiba, ott is két hétre be kell zárkóznom a négy fal közé. Az edzések június végén kezdődnek.”

Dzsudzsák végül május 6-án hajnalban érkezett haza, így még le sem telt a kötelező két hét, mikor Orbán már arról posztolt közösségi oldalán, hogy a focista egy kávézó teraszán üldögél.

A Blikk kereste a játékost és a menedzserét is, hogy megtudják, miként lehetséges az, hogy számára már 12 nap elteltével véget ért a karantén, kapott-e valakitől külön engedélyt arra, hogy kimenjen kávézni.

Elvileg a rendőrség adhat egyéni méltányosságot indokolt esetben, hogy valaki eltérjen a karanténszabályoktól, de ha erre nincs felhatalmazása, akkor a szabályok megszegéséért 5000-től 500 000 forintig terjedő pénzbüntetéssel lehet sújtani.

Végül a lapnak sem Dzsudzsák, sem a menedzsere nem válaszolt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!