Kínos magyarázatot adott Jakab Péter, hogy miért szavazták meg a Fidesznek a korlátlan megfigyelést

Miután tegnap a Jobbik is megszavazta a rákosista szellemiségű, korlátlan megfigyelést lehetővé tévő megfigyelési törvényt, ami miatt még a NER-közeli Péterfalvy Attila adatvédelmi biztos is aggodalmát fejezte ki, csalódott kommentelők százai árasztották el Jakab Péter Facebook-oldalát. Jakab azzal próbálta magyarázni a magyarázhatatlant, hogy azt mondta,

azért szavazták meg a törvényt, mert a témáért felelős képviselőjük – akit nem nevezett meg – szakmailag ezt ajánlotta nekik.

Lényegében tehát beismerte, hogy úgy szavaznak a témákról, mint a Fidesz, vagyis hogy van egy képviselőjük, aki eldönti, mi legyen, a többi meg vakon követi.

Kimondjuk: hibáztunk❗️Tisztában vagyunk azzal, hogy a magyar történelemben szinte alig találni példát arra, amikor egy…

Gepostet von Jakab Péter am Dienstag, 19. Mai 2020

 

Két lehetőség van: Jakab hazudik, és a Jobbik tudatosan támogatta a Fideszt a törvény megszavazásában (ez a kevésbé valószínű opció, tekintve, hogy a Fidesznek nem volt szüksége a Jobbikra ahhoz, hogy keresztülvigye a törvényt). A másik, hogy igazat mond, ebben az esetben viszont azt bizonyítja, hogy működését tekintve nem sokban különbözik a Fidesztől.

Természetesen nem várható el minden képviselőtől, hogy minden javaslatot elolvasson, ami a Ház elé kerül, de ilyen fajsúlyú törvények esetében azért mégiscsak elvárható lenne, hogy legyen valamiféle másodszakértői vélemény, vagy valamilyen belső kontrollmechanizmus a pártban, ami megakadályozza, hogy az ilyen kolosszális mértékű hibák előfordulhassanak.

Jakabék a tegnapi szavazással vagy azt bizonyították, hogy fű alatt együttműködnek a Fidesszel, vagy azt, hogy alkalmatlanok a felelős kormányzásra. Mindenki döntse el maga, melyik a rosszabb lehetőség.

FRISSÍTÉS:

A Jobbik szerda esti közleményében azt a képviselőt nevezte meg felelősként, és szólította fel mandátuma visszaadására a szavazás miatt, aki korábban elindult a pártelnök ellen az elnökségért:

Jakab korábbi ellenfelét zárnák ki a Jobbikból az elszúrt szavazás miatt

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!