Újabb sötét ügylet bontakozik ki a miniszter körül!

Habony Árpád (b) Rogán Antallal (j) trécsel // kép: MTI

Egyre bonyolódik a helyzet Rogán Antal körül. A 24.hu szerint családi szálakon kapcsolódik a miniszter bizalmi köréhez az a férfi, akitől a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője új lakását bérli.

Mint írják, az N. Andrásként feltüntetett férfi, nem csak a II. kerületi Csalán úti lakását adja bérbe Rogánnak, de ő vásárolta meg a miniszter volt feleségének, Gaál Cecíliának a balatoni nyaralóját is 143 millió forinttért.

A lap kiderítette, hogy ezek mögött az ügyletek mögött Rogán bizalmas munkatársának, Nagy Ádámnak az édesapja, Nagy András áll.

Nagy Ádám még csak 31 éves, de máris elég komoly pozícióba került. Korábban Rogán titkáraként dolgozott, az utóbbi időben pedig kabinetfőnökként tevékenykedik, mindemellett pedig 2016-19 között a Hungaroring Zrt., 2018 óta pedig az Antenna Hungária igazgatósági tagja is.

Utóbbi cég annak ellenére nyert el 30 milliárd forint értékben rendezvényszervezési keretszerződést a Rogán alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivataltól, hogy a tevékenységi körei között nem is szerepel a rendezvényszervezés, mivel egy hírközlési cégről van szó.

A hírközlési cég végül a rendezvényszervezést kiszervezte két alvállalkozónak, a Lounge Design Kft.-nek és a New Land Media Kft.-nek. Azonban a lap szerint ez a két cég sem ismeretlen Rogán bizalmi embere előtt. A miniszter kabinetfőnökeként két éve ő volt a kapcsolattartó a Nemzeti Kommunikációs Hivatal közbeszerzésén a két cég konzorciuma felé.

A 24.hu azt is ki tudta továbbá deríteni, hogy Nagy András az Aranykéz utca 4-8 szám alá van bejelentve,

ugyanoda, ahova Habony Árpád is.

A két férfi pedig attól az Impress-Régió lapkiadótól bérli a lakást, ami korábban a belvárosi önkormányzattól százmilliós megrendelést kapott.

A lap szerint azonban a fiatal Nagy Ádám is szerzett a belvárosban egy ingatlant, még 2015 elején került a tulajdonába egy háromszobás Mérleg utcai lakás,

aminek a megszerzéséhez a belvárosi önkormányzat 27 millió forintos kölcsönnel is hozzájárult.

Az ügyletet pedig még Rogán polgármestersége alatt indították el.

A 24.hu sok mindenre fényt tudott deríteni, azt azonban még nekik sem sikerült kideríteniük, hogy Nagy Andrásnak miből tellett Gaál Cecília balatoni nyaralójának, illetve a háromszintes Csalán úti társasháznak a megvételére. Az említett férfi papíron három cégben is tulajdonos, azonban “ezek nyeresége még a 143 milliós balatoni nyaraló megvásárlását se fedezné, nemhogy egy Budapest legdrágább részén álló háromszintes társasházét” – áll a 444.hu összegzésében.

A lap megkereste az érintetteket, azonban mindkét esetben a magánélet védelmére hivatkozó elutasító választ kapott.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!