Soha ilyen mértékű jogfosztást nem vertek keresztül egy nap alatt a parlamenten

Jelzi, hogy milyen mélységekbe süllyedt az elmúlt 10 évben a magyar közélet, hogy a Fidesz ma több olyan törvényjavaslatot is keresztül vert a parlamenten, amelyek korábban külön-külön is alkalmasak lettek volna arra, hogy országos botrányt robbantsanak ki, most azonban olyan játszi könnyedséggel szavaztak róluk, mintha mi sem történt volna.

A következő jogfosztó javaslatokat fogadták el ma a parlamentben:

  • Tíz évre titkosították az 1000 (!) milliárd forintos Budapest-Belgrád vasútvonal-beruházás részleteit, amelyekről a kormány úgy ítélte, hogy azok megismerése sértené “Magyarország” külpolitikai/külgazdasági érdekeit. A beruházásról annyit érdemes tudni, hogy 15 százalékát állja majd a magyar állam, a maradék 85-öt kínai hitelből fogjuk fizetni. Egyes szakértői vélemények szerint akár 130 évbe (!) is beletelhet, mire megtérül. A beruházást Mészáros Lőrinc cégcsoportja fogja lebonyolítani.
  • Mint reggel mi is megírtuk, a kormány egy olyan törvényjavaslatot is benyújtott ma az Országgyűlésnek, amely lehetőséget ad a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatnak arra, hogy hozzáférhessenek bárki személyes adataihoz, pl. társadalombiztosítási-, betegjogi- vagy adóügyi információkhoz, illetve bűnügyi adatokhoz. A javaslat olyannyira kiverte a biztosítékot, hogy még a NER-közeli Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke is kifakadt a belügyminisztériumnak, mondván, a törvény lehetőséget teremthet a szolgálatoknak az állampolgárok korlátlan megfigyelésére. A törvényt döbbenetes módon végül a Jobbik hathatós támogatásával (!) fogadta el a Fidesz.
  • Egy másik törvény, amit szintén elfogadtak, november elsejei hatállyal megszünteti a kulturális intézményekben dolgozók közalkalmazotti státuszát, ami így munkaviszonnyá alakul át. Az EMMI a törvény kapcsán azzal érvelt, hogy az szerinte előnyös lesz a munkavállalókra nézve. A szakszervezet ezzel egyáltalán nem értett egyet, a minisztériumot azonban szemlátomást nem hathatta meg az érvelésük, mivel nem is foglalkoztak vele.
  • 133 igen, 57 nem, 4 tartózkodás mellett elfogadták azt a salátatörvény-tervezetet is, ami ellehetetleníti a nemváltoztatás jogi elismerését. Ez óriási érvágást jelent a hazai transznemű közösségnek, nem véletlen, hogy a javaslat ellen több hazai, és nemzetközi szervezet is tiltakozását fejezte ki. Az érintettek kifogásait tolmácsoló Szél Bernadettnek a javaslatról szóló bizottsági vitában az egyik fideszes képviselő ennek ellenére is csak annyit válaszolt: „Az, hogy az érintettek hogy látják, teljesen közömbös.”

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!