Rendőröket hívtak a látássérült nőre! Idős férje nem segíthet neki vásárolni!

Elképesztő jelenet játszódott le pár nappal ezelőtt reggel egy nyíregyházi üzlet előtt. Amint azt az RTL Klub bemutatta, egy 61 éves látássérült asszony próbált bemenni a 65 éves férjével a boltba, de a biztonsági őr nem engedte be a nőt, mondván: mivel 65 év alatti, ő majd csak 12 óra után vásárolhat. Az asszony magyarázta, hogy a férje a reumája miatt képtelen cipekedni, de az őr csak azt hajtogatta: majd 12 óra után bemehet. A nő hiába mutatta a fehér botját és a közelben várakozó, szintén látássérült 32 éves lányukat, mondván: hiába jönnének vissza délután, mivel alig látnak, egymaguk nem tudnak bevásárolni, a biztonsági őr hajthatatlan volt.

Végül még a rendőröket is kihívták a látássérült nőre és mozgássérült férjére!

A nő elmondta: a kiérkező rendőrök először a papírjaikat kérték, majd azt a tanácsot adták, hogy az asszony menjen vásárolni abban az időpontban, amikor az számára engedélyezett. A nő türelmesen elmagyarázta nekik is, hogy ez sem megoldás: „Mondom igen, de akkor meg a férjemet nem engedik be.”

A rendőr azt felelte, csináljanak, amit akarnak, például hívják a rokonokat.

Az asszony szerint azonban ez sem járható út. „Mondtam, hogy nekünk itt Nyíregyházán 65 éves felüli rokonaink vannak a város másik végén.”

A család most nem tud boltba menni, az önkormányzat engedélyét és az Egyenlő Bánásmód Hatóság válaszát várják, hogy együtt vásárolhassanak. Az üzlet szerint a biztonsági őr jogszerűen járt el.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!