Elbújt a feljelentő fideszes polgármester, de a neten tovább vádaskodik!

Forrás: Facebook

Tovább vádaskodik a gyulai fideszes polgármester, aki „rémhírterjesztésért” feljelentett egy helyi ellenzékit! A városvezetőt még az sem érdekli, hogy az ügyészség megalapozatlannak minősítette a vádjait, az eljárás pedig megszűnt. Görgényi Ernő, Gyula fideszes polgármestere állítja: Csóka-Szűcs János bejegyzése, mely szerint a gyulai kórház járványkórházzá alakítása „valójában haldokló betegek, magatehetetlen idősek és rehabilitációra szoruló sérültek hazaküldését jelenti” és ez ellen dudálással kell tiltakozni, „nyilvánvaló hazugság, amely az emberek nagyobb csoportjában nyugtalanság keltésére alkalmas.”

Pedig a feljelentésről maga az ügyészség állapította meg, hogy alaptalan.

Az ember azt gondolná, hogy a feljelentő ilyenkor megszégyenülve hallgat. Ám a fideszes polgármester tovább vádaskodik!

Amint azt a magyarnarancs.hu frissített cikkében felfedezte, Görgényi Ernő polgármester a Facebook oldalára kitett bejegyzésében azt is állítja, hogy „rengeteg kétségbeesett gyulai ember” kereste meg a bejegyzés kapcsán, ezért érezte úgy, hogy lépnie kell a mozgássérült ellenzéki aktivista ellen. De a legszebb az egész vádaskodó magyarázkodásban az, hogy

a fideszes polgármester szerint ő nem is tett feljelentést! Csak kérte a rendőröket,  hogy „vizsgálják meg az ügyet.”

Ami azért fura, mert ha valaki rendőrségi vizsgálatot kér, azt úgy hívják, hogy feljelentés… A városvezető azzal zárta bejegyzését, hogy szerinte az ügy lezárult, és a továbbiakban nem kíván foglalkozni vele.

Sebaj, megteszi helyette ezt a világsajtó. Az, hogy csaknem tucatnyi rendőr ment hajnalban Csóka-Szűcs Jánosért, vezető európai újságok címlapjára került: foglalkozott vele a Le Monde és a Guardian, valamint az Euronews is, de még az Európai Parlamentben is többször szóba került.

Ami pedig a gyulai fideszes polgármestert illeti: Görgényi  a „bátor” bejegyzése óta elbújt a sajtó elől és semmilyen kérdésre nem reagál. Pedig korábban a titkárnője útján azt ígérte a magyarnarancs.hu portálnak, hogy ha írásban elküldik kérdéseiket, válaszolni fog. A szerkesztőség kérdései ezek:

  1. Miért gondolta, hogy Csóka-Szűcs János kérdéses posztja megvalósíthatja a rémhírterjesztés törvényi tényállását?
  2. Miért gondolta, hogy ez a poszt és az ebben foglaltak bármilyen módon veszélyeztethetik a védekezést és annak hatékonyságát?
  3. Kérdésként merül fel, hogy országosan nem űrítettek ki több mint 30 ezer ágyat, s ennek részeként Gyulán csaknem 1200-at?
  4. Tud-e arról valamit, hogy a kiürített gyulai ágyakon hány koronavírusos fertőzött beteget ápoltak?
  5. Mit gondol arról, hogy a rendőrség szokatlanul nagy erőkkel, a hajnali órákban ment ki Csóka-Szűcs házához, és mindezzel rossz történelmi előképeket idézett? És miként vélekedik arról, hogy a rendőrség az ön jelzése után csak 23 nappal később lépett?
  6. Mit szól ahhoz, hogy a történtek másnapján az Európai Parlamentben és a német törvényhozásban is szóba került a gyulai történet, s hogy a legnagyobb európai médiumok is beszámoltak a gyulai eseményekről?
  7. Meglepte-e, s ha igen, miért a Gyulai Járási Ügyészség büntetőeljárást megszüntető határozata?
  8. Rontja-e polgármesteri megítélését és pártbeli pozícióját egy ilyen sikertelen, de nagy visszhangot kiváltó feljelentése?

Úgy tűnik, Gyula fideszes polgármestere hiába tölt be magas tisztséget, azért

csak úgy viselkedik, mint egy gyáva feljelentő.

Vádaskodni tud, de ha valaki a tényekről szeretne vele beszélni, elbújik a válaszadás elől.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!