Vérlázító levélben alázták meg az elhunyt beteget

Nagyjából mindenkinek világos, aki az utóbbi években kapcsolatba került az egészségügyi rendszerünkkel, hogy finoman fogalmazva is, nem a legjobb teljesítményt nyújtja. A probléma nem az ott dolgozók szaktudásával van, még csak sokszor nem is a felszereltséggel, hanem a kaotikus és átláthatatlan szabályozással és pénzügyi korlátozással. Mindenki hallott már a végeláthatatlan várólistákról, melyek

csak azért léteznek, mert az állam nem finanszírozza meg a kezeléseket,

hiába lenne rá kapacitás a kórházakban. Ami azonban most történt, az mindennek az alja, ilyen egy normálisan szervezett és működő ellátórendszerben nem történhetne meg! A Népszava írta meg, hogy egy hetvenes éveiben járó férfinél tavaly augusztusban, egy szűrővizsgálaton diagnosztizáltak tüdődaganatot. A kórház hat hétre ígérte az eredményt, hogy milyen jellegű daganatról van szó, és hónapokkal későbbre pedig konzultációs időpontot adtak a kezelés megbeszélésére.

A család nem várt, másik kórházba vitték a férfit, de sajnos az állapota rohamosan romlott és decemberben meghalt. Halála után másnap érkezett egy számonkérő levél az első kórházból, miért nem jelent meg a konzultáción, majd megadtak egy újabb tavaszra(!) szóló időpontot. A család közölte a kórházzal, hogy sajnos már nincs mit tenni, a beteg elhunyt. Ezzel azt gondolja az ember, vége is lett a történteknek, de sikerült még egy lapáttal rátenni a magyar egészségügynek az egészre.

Ugyanis a férfi halála után négy hónappal jött egy újabb levél, amiben közölték vele, hogy „tekintettel arra, hogy

az Ön ellátása nem esik az egészségügyi törvény által meghatározott sürgős szükség (életveszély, vagy tartós egészségkárosodás) körébe,

így azt a fenti jogszabályok és miniszteri utasítás alapján az Ön érdekében, valamint a járvány terjedésének megakadályozása céljából kénytelenek vagyunk elhalasztani”!

A történet amellett, hogy feháborító több kérdést is felvet:

  1. Hány ilyen eset történhetett meg Kásler kórház kiürítési parancsa miatt?
  2. Hogy lehet az, hogy a tüdőrák, a kórház szerint nem életveszélyes és nem egészségkárosító?
  3. Miért nem veszi észre senki hónapokig, hogy egy rákos beteg eltűnik a rendszerből?
  4. Miért van az, hogy míg az egyik kórház hónapokra ad időpontot, a másik fogadja a betegeket?

Ki fog ezekre válaszolni? Ki lesz a felelős azoknak az emberekért, akik az elégtelen szervezés és ellátás miatt fognak meghalni? Szinte előre halljuk a választ, hibás itt mindenki, Gyurcsány, Bajnai, Soros meg a migránsok, csak éppen a tíz éve kormányzó Orbán Viktor nem.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!