Kásler szedheti a cókmókját, de Orbán még alázza egy kicsit

Megalázóbb módon még nem váltottak le minisztert, mint ahogy azt Orbán Viktor teszi Kásler Miklóssal. Az emberi erőforrások tárcavezetőjéről már évek óta tudják, hogy teljesen alkalmatlan a feladatára – gondoljunk csak zavaros mondataira a tízparancsolat gyógyító erejéről –, leváltani mégsem lehet, mert az Orbán kinevezési kudarcának beismerése lenne. Az oktatás vagy az egészségügy azonban elég fontos területek ahhoz, hogy ne engedjék szétverni, ezért a kormányfő ahhoz a trükkhöz folyamodik, hogy lassanként minden jogkört elvesz a minisztertől.

Kásler lassan már csak arról dönthet önállóan, hogy milyen menüt rendel ebédre.

Elvették tőle a felsőoktatás teljes irányítását, illetve három oktatási és tudományos alapítvány alapító jogköreit, ezek mind Palkovics László innovációs miniszter tárcájához kerültek. De a társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkárság is kikerült Kásler fennhatósága alól Pintér Sándor tárcájához.

Most pedig úgy tűnik, Orbán a belügyminisztert bízta meg az egészségügy átalakításának előkészítésével!

A Népszava információi szerint Pintér Sándor felhatalmazást kapott a miniszterelnöktől az ágazat átvilágítására, az állapotok felmérésére. Emiatt a közelmúltban fogadta a Magyar Kórházszövetség, valamint a Magyar Orvosi Kamara elnökét és több egészség-gazdaságtanban jártas ágazati szaktekintélyt is. A lap arra is emlékeztet, hogy már a kórházparancsnokok bevezetését is Pintér ötletére hajtották vére, márciustól pedig az intézmények készlet-, erőforrás- és információgazdálkodása is az Operatív Törzs vezetőjének közvetlen irányítása alá került.

Az egészségügy átalakítása az elmúlt hónapokban került napirendre, Gulyás Gergely egy kormányinfón például nyíltan elismerte, hogy a kórházi ágyak kiürítésére nem a járvány miatt volt szükség, hanem mert a Fidesz-kormány szerint át kell gondolni az egészségügyi ellátórendszer finanszírozását. A jelek pedig most arra utalnak:

az átalakítás jó ürügy lehet Orbánnak, hogy végre kirúghassa Káslert.

A minisztert a járvány idején végig dugdosták a nyilvánosság elől, ami nyílt beismerése annak, hogy még a Fideszben is alkalmatlannak tartják.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!