Ezt benézte Orbán: tömeges tiltakozás indult a Fidesz botrányos pénzszórása miatt

Petíció indult az augusztus 20-i tűzijáték idei eltörléséért a szabadaHang felületén. Két nap alatt meglepően sokan,

több mint 23 ezren írták alá a nyilatkozatot.

A petíciót jegyző Homonnay Gergely író azt írta a petíció szövegében, hogy mialatt tömegek veszítették el a munkájukat, és sokaknak még arról sincs fogalma, hogy miből fogja kifizetni az albérletét, azalatt a kormány minden eddiginél grandiózusabb tűzijátékot tervez az ünnepre. Homonnay epésen megjegyezte, hogy

“biztos tetszeni fog nekik, amikor látják, milyen gyorsan égetik el a magyarok adóforintjait, amit akár az ő megmentésükre is felhasználhatna a kormány”.

Két napja derült ki, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség Európa legnagyobb fény- és tűzijátékát szeretné megszervezni augusztus 20-ára. További súlyos adóforintokba kerülhet, hogy idén az eddigiektől eltérően ráadásul egy nappal Magyarország születésnapja előtt és egy nappal utána is rendezvények tucatjait tartanák meg.

A petícióval átellenben tiltakozását fejezte ki a Momentum is. Az ellenzéki párt azt írta: “ilyen körülmények között, egy felelős kormány nem dobhat ki több száz millió forintot ünnepségekre, egy fillért sem fordíthatunk pár perces szórakozásra”. A párt a tűzijátékra fordított pénzt inkább egy szolidaritási alapba helyezné, amiből megsegítenék a bajba jutott embereket.

A petíciót az << alábbi >> linken lehet aláírni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!