“Üzenem a túloldalnak, hogy most tapsoljanak” – megszólalt a kiürítések miatt elhunyt férfi özvegye

Forrás: Szabó Tímea - Facebook

Tragikus történetet osztott meg Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője Facebook-oldalán. Eszerint egy óbudai nő férje életét vesztette áprilisban, miután a kórházi ágykiürítések miatt elmaradt a műtétje, és emiatt hazaküldték. A nyugdíjas nő, Terike férjének polipja volt, amivel egy meg nem nevezett kórházba került. Műtétre lett volna szüksége, amire március 17-én került volna sor.

Előző nap, március 16-án azonban telefonált a családjának, hogy a koronavírus miatt elrendelt kórházi ágykiürítések miatt felfüggesztették a műtétjét, őt pedig hazaküldték. A férfi néhány hétre rá, április 7-én éjszaka rosszul lett, fájdalmai miatt egész éjjel nem aludt. A család reggel felhívta a mentőket, miközben azonban az ügyelettel beszéltek – akik azt kérték, hogy olvassák fel a kórházi zárójelentést -, a férfi meghalt.

“Üzenem a túloldalnak, hogy most tapsoljanak”

– üzente zokogva Terike a videóban.

A kormány a koronavírusra való felkészülés jegyében 36 ezer kórházi ágy kiürítését rendelte el. Kásler Miklós azóta elrendelte, hogy ezek harmadát hétfőtől visszaadják az egészségügyi ellátásnak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!