Fény derült Orbánék aljas tervére – Saját maguk generálják a problémákat

Csütörtökön tartották az Európai Parlamentben azt a vitát, melyen a magyar kormány által hozott felhatalmazási törvény volt a legfőbb téma. Erre Orbán Viktor is meghívást kapott az EP elnökétől, hogy megvédhesse álláspontját, de a kormányfő egyéb fontos teendőire hivatkozva nem ment el. Maga helyett inkább Varga Judit igazságügyi minisztert küldte,  őt azonban a szokásjogok miatt nem engedték részt venni az ülésen.

Erre természetesen a kormány egyből azzal vágott vissza, hogy “boszorkányüldözés volt” az EP-ülés, és még Varga Judit beszédét is “betiltották”.

Ez azonban nem fedi a valóságot!

Balázs Péter korábbi külügyminiszter, uniós biztos az ATV Start műsorában elmondta, hogy mindenhol, így az Európai Parlamentben is vannak szokások és precedensek, ilyen például az is, hogy a plenáris ülésen a kormányfők szoktak részt venni, és csak emiatt nem mehetett a miniszterelnök helyett Varga Judit.

Balázs szerint pedig hiába próbálja ezt a maga javára fordítani a kormány, igaz, hogy nincs írott szabály, de a szokásjog nagyon erős, és ez alapján egyértelmű a helyzet.

Hozzátette: a miniszterelnököt semmi sem akadályozta abban, hogy egy fél napra kimenjen Brüsszelbe, pláne most, hogy enyhülőben van a járvány.

Ez csak üres kifogás volt, és Balázs Péterben él a gyanú arra vonatkozólag is, hogy szándékosan generálták a konfliktushelyzetet,

Orbán direkt nem ment el, direkt provokálta az Európai Uniót.

A volt külügyminiszter arról is beszélt, hogy a felhatalmazási törvény papíron megállja a helyét, ezért nem indítanak külön kötelezettségszegési eljárást, de az alkalmazását is vizsgálni fogják. A vita során pedig elhangzott, hogy egyedül Magyarországon kapott határidő nélküli felhatalmazást a kormány.

Balázs kiemelte továbbá, hogy a 7-es cikk szerinti, alapjogok megsértése miatti eljárás továbbra is folyamatban van, és amint véget ér a járvány, sor kerül majd a következő ülésre is.

A volt külügyminiszter szerint nagyon súlyos szavak hangzottak el, és az egyik legrosszabb az ország szempontjából, hogy

felvetődött annak a lehetősége, hogy a jogállamiság lehet az alapja annak, hogy ki mennyi pénzt kap majd a jövőben.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!