Orbán miatt bukhat az egész ország – Hamarosan eldől, hogy kapunk-e támogatást vagy nem.

AFP Photo/Kisbenedek Attila

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője volt az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége, ahol többek között arról beszélt, hogy Orbán Viktort politikája miatt egyre kevesebben támogatják az uniós vezetők közül, ez pedig nemcsak a Fidesz számára aggasztó,

de az egész országra nézve is súlyos következményei lehetnek.

Mint elmondta, a csütörtökön tartott Európai Parlamenti vita két szempontból is fontos volt:

Az egyik szempont az időzítés volt. Szerinte Orbán azt gondolta, hogy majd észrevétlenül terjesztheti ki a hatalmát a járvány ideje alatt, azonban most bebizonyosodott, hogy ez nem igaz! A válság “nem veheti el az emberektől a szabadságot”.

A másik szempont pedig az volt, hogy kiderült, a vita során Orbánt szinte csak a szélsőjobboldali képviselők vették a védelmükbe, mely arra utal, hogy “fogy a levegő Orbán körül”.

Ez azonban az országra nézve is gondot okozhat, mivel most kezdődik a költségvetés vitája is, ami azért lényeges, mert most dől el, ki kaphat támogatást és ki nem.

Ha az unióban úgy döntenek, hogy a miniszterelnök teljhatalma, a jogállamiság folyamatos leépítése miatt kevesebb támogatást nyújtanak, akkor annak a legnagyobb vesztesei a magyar emberek lesznek.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!