Meghátrált Orbán: már a hó végén visszaadhatja a felhatalmazást

Úgy tűnik, meghajolt a nyomás alatt Orbán Viktor, pénteki belgrádi útján, a szerb elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján ugyanis úgy fogalmazott,

már a hónap végén visszaadhatja a márciusban kapott különleges felhatalmazását.

Orbán ezt a szerb sajtónak az Európai Unió magyar különleges jogrendet illető kritikáit firtató kérdéseire jelentette be. A miniszterelnök azt is elmondta,

“szerinte mindenkinek illene bocsánatot kérnie, aki kételkedett abban, hogy a magyar kormány jóhiszeműen nyúlt a különleges jogrendhez”.

A bejelentést különleges időpontban (és helyszínen) tette meg Orbán, tegnap volt ugyanis a felhatalmazási törvény vitája az Európai Parlamentben, ahol egyöntetű bírálatokat fogalmaztak meg a magyar kormány tevékenységével kapcsolatban. Orbán, bár meghívást kapott az EP elnökétől, végül nem jelent meg a vitán – mondván, a járvány miatt “nem ér rá” -, furcsa módon Szerbiába viszont mégis el tudott menni.

Hogy mennyiben befolyásolhatták a bejelentését a tegnapi események, és az, hogy sajtóhírek szerint egyesek már a felhatalmazási törvénytől akarták függővé tenni a jövőbeni uniós támogatások kiutalását, az egyelőre nem teljesen világos, de úgy tűnik, Orbán engedni fog a nyomásnak, és júniusra elengedi legvitatottabb törvényét.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!