Elkezdődött! Rendőrök vitték be hajnalban, mert megírta a kórházról az igazságot!

Beigazolódott, amitől sokan tartottak: a Fidesz elkezdte megfélemlítésre használni a diktátortörvényt (amit egyébként szolidabban felhatalmazási törvénynek is szoktak nevezni). Kedden egy 64 éves szerencsi férfit vittek el a rendőrök, mert a közösségi oldalán azt írta, hogy talán nem a leghelyesebb, ha a járvány tetőzése, vagyis az Orbán által mondott május 3-a után rögtön elrendelik a korlátozások enyhítését. Őt még aznap felmentette az ügyészség, mert kiderült: amit tett, az nem rémhírterjesztés. A hatalom azonban nem állt le: egy nappal később, szerdán a gyulai rendőrök

hajnalban a saját ágyából vitték el rémhírterjesztés gyanúja miatt Csóka-Szűcs Jánost, a Momentum gyulai tagját.

A férfi, aki a helyi Kossuth Kör elnöke is egyben, a magyarnarancs.hu portálnak elmondta, hogy eddig csak egyszer fordult elő ilyen a családjában: amikor a nagyapját a Rákosi-korszakban az otthonából vitte el a rendőrség, hasonló okok miatt. A férfi és családja még aludtak, az egyenruhás rendőrök és a civil ruhás nyomozók keltették fel őket. Csak annyit közöltek vele, hogy egy Facebook-megosztásról van szó, majd miután lefoglalták a mobiltelefonját és a számítógépeit, bevitték a rendőrségre. Csóka-Szűcs János szerint legalább tíz vagy tizenegy rendőr ment ki érte. Mint mondta,

„az egész akció eltúlzott volt, egy gyilkossághoz nem jönnek ki ennyien.”

A rendőrségen a férfit rabosították, majd közölték vele, hogy egy április 20-i Facebook poszt miatt állították elő. Csóka-Szűcs János ugyanis megosztotta a gyulai autós felvonulásról Hadházy Ákos bejegyzését, amihez egyetlen mondatot fűzött.

A férfi ezt írta: „Gyulán is kiürítettek 1170 ágyat.” A rendőrség szerint ez „a veszélyhelyzetben veszélyeztette a védekezés hatékonyságát.”

Pedig ez a mondat abszolút fedi a valóságot. A Békés Megyei Központi Kórház gyulai egységében ma is 1172 kórházi ágy áll üresen. A férfit a rendőrségen végig videózták, mint mondta, még a vécére is követték: „Odáig is jött a kamerás, és nyitott ajtó mellett voltam bent a mellékhelyiségben.”

csoka szucs momentum
Forrás: Facebook

Csóka-Szűcs Jánost végül négy órán át tartották bent a rendőrségen és csak azt követően engedték el, hogy közölte: a Momentum két Európa parlamenti képviselőjével, Cseh Katalinnal és Donáth Annával szeretne beszélni. Mint mondta, „erre a nyomozó lezárta a jegyzőkönyvet, és külön kérésemre a végére beleírta, hogy mindezt a politikai megfélemlítés részeként értékelem. Végül kikísértek a rendőrség elé. Nem vittek haza, de mivel elvették a telefonomat, így nem tudtam senkinek szólni, hogy jöjjön értem.

A mozgássérült Csóka-Szűcs Jánost a rendőrség nem vitte haza,

csak lassan, gyalog tudott hazamenni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!